Paul Wessels (tweede van links) overleed maandag. Hij werd 78 jaar.
Paul Wessels (tweede van links) overleed maandag. Hij werd 78 jaar. Foto: Jos Gröniger

D66-icoon Paul Wessels overleden

Algemeen 3.267 keer gelezen

GENNEP | D66 politicus Paul Wessels is maandag in zijn woonplaats Gennep overleden. Het voormalig raadslid, wethouder, Provinciale Statenlid en Tweede Kamerlid stierf thuis in Gennep. Het gezicht van de lokale D66 werd 78 jaar. 

De in Gennep geboren en getogen Paul Wessels was alom bekend om zijn betrokkenheid met verenigingen, stichtingen en mensen in de regio. Ook was hij jarenlang een van de voortrekkers bij Jong Nederland in Gennep en Limburg. Bij de Bombakkes-optocht was hij  jurylid.
Ondanks zijn broze gezondheid volgde Paul Wessels de politiek en zijn partij op de voet. Tot 2022 was hij raadslid. “Paul was de nestor van de fractie. Hij ondersteunde de raadsfractie en bezocht de partijvergaderingen. We hadden hem graag ingelijfd in ons bestuur”, vertelt D66 secretaris en penningmeester Jacques Lamé. Paul Wessels stierf op de dag van de uitvaart van partijgenoot Nol van Est, die op 3 april overleed na een kort ziekbed. Op die uitvaart van zijn politieke vriend zou Paul Wessels een woordje spreken. “Paul is tijdens de afscheidsdienst van Nol overleden”, zegt Lamé.

Zie ook het artikel uit 2022

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant