Grote bergen nat papier voor de containers.
Grote bergen nat papier voor de containers. Foto: Jos Gröniger

Genneps Vocaal Ensemble staakt papierinzameling

Algemeen 1.200 keer gelezen

HEIJEN / GENNEP | Er is een kink in de kabel gekomen tussen papierinzamelaar Genneps Vocaal Ensemble (GVE), de gemeente Gennep en recyclebedrijf Van Munster uit Oss. De moeizame communicatie tussen de betrokken partijen heeft er toe geleid dat GVE sinds nieuwjaarsdag in staking is. Het opnieuw niet tijdig wisselen van de volle containers was de bekende druppel.  

De aanblik bij de drie containers bij de inzamelplaats aan de Grote Heeze spreekt boekdelen. Inwooners van wereldsteden zouden niet opkijken van bergen vuilnis in de straten wanneer de reinigingsdiensten staken. De situatie is voor Heijen uniek. De regen heeft voor de containers gedropte massa karton en papier veranderd in bergen papier-maché. “Wellicht brengt het natte papier wat meer op”, grapt GVE-preses Tjeu Breuring. Als er een glimlach is te zien, moet die lijken op de van een boer met kiespijn.

Wat er precies speelt legt de voorzitter uit.  ”De samenwerking verloopt al tijden stroef. Van Munster zou op maaandag, woensdag en vrijdag de containers moeten wisselen. Dat is zo afgesproken, maar het loopt vaak mis. Er zijn geen of te weinig lege containers. Mensen nemen het papier niet mee naar huis als zij het niet kwijt kunnen de laten het ter plaatse achter. Onze leden moeten het dan later opruimen.”
Met het oog op Kerstmis en Nieuwjaarsdag op doordeweekse dagen waarschuwde GVE voor mogelijke problemen. “We hebben steeds gewaarschuwd en gevraagd desnoods meer containers te leveren, maar tevergeefs. Op vrijdag 29 december waren de containers vol maar er werden geen nieuwe gebracht. Op maandag  1 januari lagen er bergen papier voor de containers en heb ik de gemeente Gennep een mail gestuurd. We hebben aangekondigd te staken en de rommel niet op te ruimen. Helaas is er nog geen reactie gekomen.”

(later meer)

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant