Van oude tijden naar nieuwe tijden blijft interessant. (Foto: Rudolf van Gemert)
Van oude tijden naar nieuwe tijden blijft interessant. (Foto: Rudolf van Gemert)

Groots Uutpakken in Wilbertoord

Algemeen 181 keer gelezen

WILBERTOORD | Eindelijk was het weer mogelijk, Wilbertoord Pakt Uut werd dit jaar een groot succes. Door corona was de vorige editie alweer drie jaar geleden. Een schitterende zonnige dag was voor de vele bezoekers een kers op de taart. 

Door Rudolf van Gemert 

Wilbertoord Pakt Uut is niet alleen een begrip in de regio, maar ook ver buiten de regio. Op de zaterdagavond gingen traditioneel alle remmen los met een spetterende en goed bezochte feestavond. Een dj met live bands wisten een perfecte muzikale sfeer te creëren. De volgende dag werd nog groter uitgepakt met de vele oldtimer tractoren, auto’s, motoren en bromfietsen in allerlei hoedanigheden. De organisatie is als vanouds in handen van De Peeltuffers met hun tractoren. Voorzitter Joost Geene: “Dit is een evenement om trots op te zijn. Alles wordt tot in de puntjes voorbereid en geregeld. Met onze 70 leden en daarnaast 250 fantastische vrijwilligers hebben we er een geslaagd weekend van gemaakt. De opkomst was weer geweldig met gezinnen en vele liefhebbers. Naast de oldtimers hebben we een zwarte cross, roofvogelshows, straattheater, hobbymarkt en een grote kofferbakverkoop. Eten en drinken was over het gehele terrein te koop. Voor de kinderen was er een pop-up buitenspeeltuin met verschillende attracties.” Het muzikale element bestond onder andere uit Ierse klanken, smartlappen en diverse rockbands. De grote tent voor drankjes had een extra verrassing met televisieschermen om Max Verstappen te volgen.

Wim Hubers uit Groesbeek was vol trots met zijn zigeunerwagen aanwezig. “Ik ben hier nu voor de tweede keer met mijn passie. Van een oude landbouwwagen en een onderstel uit 1952 is een prachtige wagen ontstaan. Deze weekenden betekenen voor mij het op pad gaan naar een andere wereld.” 

Ingrid en Antoine hadden Johnny met zijn rolstoel speciaal in Helmond opgehaald. Johnny genoot met volle teugen. “Ik ken de autowereld en motorcross en geniet van alles. De opzet is mooi en je kijkt je ogen uit.”

Boert Bewust is een begrip geworden. Streekproducten staan steeds meer in de belangstelling. Er is een uitstalling van producten die tot grote verbazing van vele mensen voortkomen uit een varken. ‘Boer en burger moeten dingen samen beleven en ook begrijpen’, dat is de boodschap. 

John uit Boxmeer blijft zo lang mogelijk op het terrein rondlopen en krijgt er geen genoeg van. “Foto’s maken is mijn hobby. Oude en speciale auto’s hebben mijn voorkeur. Mijn weekend kan niet meer stuk.” Deze mening wordt ook door de organisatie gedeeld. “Het was weer ouderwets gezellig en geslaagd. Alles uitstekend gegaan en Max heeft ook weer zijn race gewonnen. De gedachten gaan alweer uit naar ons volgende Wilbertoord Pakt Uut.”

Uit de krant