DWSH'18 juicht na een doelpunt tegen VItesse'08. Momenteel kent de ploeg weinig hoogtepunten. Foto: Jeff Meijs

4H: DWSH’18 genekt door counters en corner

Voetbal 1.269 keer gelezen

Het zit DWSH’18 even niet mee. De ploeg die kort na de winterstop aansloot bij de top drie van de vierde klasse H is in een neerwaartse spiraal beland. Ook donderdagavond werd die niet doorbroken tijdens het inhaalduel tegen laagvlieger MSH Maasduinen. De Limburgers gingen in Wilbertoord met de volle winst aan de haal: 2-3. “Twee counters en een corner nekten ons vanavond”, reageerde trainer Koen van Berlicum.

De DWSH-coach zag dat zijn ploeg veruit het meeste balbezit had en veel op de helft van de gasten uit de gemeente Bergen speelden. MSH Maasduinen liet zich terugdringen om vanuit de counter toe te slaan. Op die wijze nam MSH Maasduinen de leiding door twee goals van Thomas Creemers.
Na de 0-2 achterstand volhardde DWSH’18 in de speelwijze uit de eerste helft. Het leverde de thuisploeg de 1-2 door Tom Verheijen en de 2-2 door Sven Kuijpers op. Maasduinen-speler Bram van Roosmalen na de 2-2 een snel antwoord. Uit een corner kopte hij de 2-3 binnen. Die tegenslag kwam DWSH niet meer te boven. “We hadden weer de meeste kansen, maar we misten er te veel. Dat is het euvel dat ons opbreekt. We werken keihard maar het lukt ons niet wedstrijden te beslissen. We rechten de rug weer, en gaan komende wedstrijden voor de winst”, besluit Van Berlicum.