AH-ondernemers Ruud (l) en Jannick van der Laan (r) flankeren de leden Jan Wessels, Harm Teunissen en Paul Mengelberg van stichting Erfgoed Gennep.
AH-ondernemers Ruud (l) en Jannick van der Laan (r) flankeren de leden Jan Wessels, Harm Teunissen en Paul Mengelberg van stichting Erfgoed Gennep. Foto: Jos Gröniger

Albert Heijn helpt Genneps erfgoed te archiveren

Historie 857 keer gelezen

GENNEP | Met De vele gezichten van Gennep krijgt de verzamelwoede in de gemeente een nieuwe impuls. Na de albums met plaatjes van Gennepse sportverenigingen richt Albert Heijn (AH) zich nu op de historie van Gennep. In samenwerking met Stichting Erfgoed Gennep wordt het verzamelalbum De vele gezichten van Gennep een collectors item. Vanaf maandag 30 januari sparen klanten van AH Gennep de plaatjes uit het album dat door Erfgoed Gennep samengesteld is.

Het verzamelalbum is anders van opzet dan de andere plaatjesboeken. Het aantal pagina’s (ca 90) is groter dan gebruikelijk. De vormgevers hebben grotere afbeeldingen vast opgenomen. Eyecatcher is de fraaie cover met de 250 jaar oude prent van het stadhuis van Jan de Beyer.

Burgemeester Hans Teunissen neemt maandag het eerste exemplaar in ontvangst. De 2.500 gratis verzamelalbums kunnen vanaf dat moment ook afgehaald worden met de vouchers van de flyers die huis aan huis bezorgd worden. De plaatjes worden verstrekt bij de boodschappen. “Bij een de boodschappen ontvangen klant per bestede tien euro een pakketje met vier plaatjes”, zegt ondernemer Ruud van der Laan.

“Het is fantastisch en leuk om dit met een lokale stichting te realiseren. Ik kan bekennen dat ik inhoudelijk geen omkijken naar de realisatie heb gehad. De samenstellers hebben alles zelf geregeld.” De leden van stichting Erfgoed Gennep geven aan dat de enige Gennepse supermarktondernemer een andere belangrijke bijdrage levert. “Albert Heijn Van der Laan neemt de productiekosten voor de albums voor zijn rekening, en betaalt voor ons de internetverbinding via glasvezel. En dat helpt ons weer om het aangeboden beeldmateriaal (foto en film) te scannen en te meta-dateren en op te slaan voor het nageslacht”, zegt Paul Mengelberg. Stichting Erfgoed Gennep is de beheerder van websites en beeldbanken die via www.stichtingerfgoedgennep.nl bereikbaar zijn.


Uit de krant