Het horecapand De Pub aan de Sint Janstraat in Ottersum is de beoogde locatie voor een MFA. De gemeente Gennep zoekt middelen.
Het horecapand De Pub aan de Sint Janstraat in Ottersum is de beoogde locatie voor een MFA. De gemeente Gennep zoekt middelen. Foto: Jos Gröniger

Gemeente Gennep zoekt middelen voor MFA Ottersum

Centrum 1.694 keer gelezen

OTTERSUM | De steeds nijpender wordende financiële situatie van de gemeente Gennep heeft mogelijk gevolgen voor de plannen van een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in Ottersum. Nadat Gennep in juli afgelopen jaar wereldkundig maakte vaart te willen maken met de realisatie van een MFA in combinatie met appartementen op de locatie van het inmiddels gesloten horecapand De Pub aan Sint Jansstraat 48, heeft het college de eigenaar en initiatiefnemer, de familie Smits, laten weten nog niet te weten hoe de toekomstige gemeenschapsvoorziening gefinancierd kan worden.

Gennep zet geen streep door het plan, maar wel loopt de ontwikkeling waarschijnlijk vertraging op. “We staan nog steeds achter het plan van de familie Smits. Maar door de aangekondigde bezuinigingen van het Rijk moeten we bekijken waar we het geld voor een MFA vandaan halen”, zegt wethouder Janine van Hulsteijn, “Deze situatie dwingt ons om kritisch te kijken naar een aantal projecten waarvoor we de komende jaren aan de lat staan en waarvoor de projectfinanciering nog niet rond is. Als voorbeelden noemt Van Hulsteijn de toekomst van het zwembad, de Niersdalbrug en de Blauwe Gracht.
Paul Smits van De Pub liet woensdagavond weten dat de familie verbaasd is maar de plannen voort wil zetten. “We zijn erg geraakt door het bericht. In juli werd gezegd dat er haast gemaakt zou worden, en nu is er geen geld. We gaan voor alleen appartementen, zonder MFA.”

Juist in deze kernen werd afgelopen jaren geïnvesteerd in respectievelijk D’n Toomp en de verbouw van de kerk tot MFA. Ottersum, dat als enige Gennepse kern geen gemeenschapsaccommodatie heeft maakte al decennialang gebruik van horecapanden De Pub en ’t Swaantje. De Pub, heeft nadat huurder Buurman vertrok in 2023 de deuren gesloten en het pand is grotendeels ontmanteld. Verenigingen die er onderdak vonden zijn verkast naar ’t Swaantje en andere plaatsen in het dorp. 

Omdat familie Hendriks, de eigenaar van ’t Swaantje, onlangs aankondigde per 1 juli de horeca-activiteiten te gaan beëindigen lijken de gebruikers dakloos te worden. John Hendriks heeft ’t Swaantje te huur aangeboden aan de gemeente Gennep. Beide partijen discussiëren nog over de gevraagde huurprijs. De hoogte van het bedrag willen beiden niet noemen. Van Hulsteijn liet wel weten dat het gat tussen vraag en aanbod erg groot is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant