Het eerste album werd uitgereikt aan Achates-preses Marie Louise Mans.
Het eerste album werd uitgereikt aan Achates-preses Marie Louise Mans. Foto: Jos Gröniger

Albums eerste spaaractie sportplaatjes uitgereikt

Algemeen 641 keer gelezen

GENNEP / OTTERSUM | Het echte sparen begint op maandagmorgen bij de opening van Albert Heijn Gennep, maar er is zaterdag al een klein begin gemaakt bij de spaaractie voor de voetbalplaatjesalbums van VV Achates en VV Heijen/Vitesse’08/SVHV. De voorzitters Marie Louise Mans (Achates), Roger Geutjes (Vitesse’08) en Frank Stoffele (Heijen) namen de eerste verenigingsexemplaren in ontvangst waarna de leden elk een gepersonaliseerd album uitgereikt kregen.

De gepersonaliseerde albums vormen een van de noviteiten van de actie die AH Gennep in samenwerking met de sportverenigingen presenteert. Het album biedt ook meer ruimte aan verenigingsinformatie, sponsoradvertenties en zelfs merchandising. Bovendien is gedacht aan het milieu. Waren de plaatjes tijdens de vorige actie (media 2016 en recent in het verzamelalbum met Gennepse historie) nog verpakt in plastic, nu worden de setjes stickers in één gesloten wikkel aangeboden. “Als je ervan uit gaat dat de spaarders de plaatjes thuis inplakken, kun je er op rekenen dat er in de openbare ruimte bij de winkel geen resten achterblijven”, zegt supermarkeigenaar Ruud van der Laan. 

Dat bleek zaterdag ook toen de aanwezige leden op de sportparken uit handen van scheidsrechter betaald voetbal Jannick van der Laan een setje plaatjes mochten ontvangen. Wat wel ontstond was een aanzet tot ruilen. De sportertjes openden de wikkels en keken ook of er een plaatje van henzelf, familielid of teamgenootje bij zat.
Zoals gezegd, begint het echte sparen maandag 15 april. Bij de boodschappen wordt per vijftien euro een setje stickers uitgereikt. De verstrekking van de plaatjes is zo geregeld dat de eigenaren van de gepersonaliseerde albums na circa acht weken de verzameling compleet kunnen hebben. Spaarders voor een album van Achates met circa 400 plaatjes krijgen een passend setje stickers. Wie spaart voor het album Vitesse’08/Heijen/SVHV (ca 700 plaatjes) ontvangen per vijftien euro meer stickers.

Bij Vitesse'08 was er taart bij de presentatie.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant