De fotoshoots, zoals hier van Vitesse'08, waren erg leuk.
De fotoshoots, zoals hier van Vitesse'08, waren erg leuk.

Sportplaatjesverzamelaars staan al in de startblokken

Algemeen 1.489 keer gelezen

GENNEP | Ze kijken er weer reikhalzend naar uit. Staan ze zelf leuk op de foto, en wie staat er nog meer in de plaatjesalbums van de Gennepse sportverenigingen. Zaterdag worden de eerste albums gepresenteerd bij Achates in Ottersum en bij Vitesse’08 in Gennep. Ruud van der Laan van Albert Heijn Gennep en initiatiefnemer van de nieuwe plaatjesspaaractie telt zelf al af naar het moment dat de albums overhandigd worden. Vanaf maandag 15 april worden in de echte Gennepse supermarkt de setjes voetbalplaatjes uitgereikt.

Het is voor het eerst sinds 2015 dat Albert Heijn Gennep in samenwerking met de Gennepse sportverenigingen de spaaractie houdt. Toen Ruud van der Laan begin dit jaar de verenigingen polste bleek de animo weer groot. Wegens die grote belangstelling is besloten de actie in twee delen te houden. Vanaf maandag wordt gespaard voor de albums van VV Heijen, Vitesse’08, hun samenwerkende jeugdafdeling SVHV en dat van Achates. In het najaar komen andere sportverenigingen aan bod.

Gepersonaliseerd
Nieuw aan de albums is dat deze gepersonaliseerd zijn. Elke gefotografeerde sporter staat op de cover van het eigen album. “Er zijn dus allemaal unieke exemplaren”, zegt Ruud van der Laan, die erg tevreden is over de collectieve medewerking van de verenigingen. Over de wisselwerking zegt hij: “Wij willen betrokken zijn met de sportverenigingen, en bij deze actie snijdt het mes aan twee kanten. Het album levert mooie publiciteit voor de clubs en hopelijk veel winkelbezoek bij ons.”
De verenigingen zijn blij met de actie. “We zijn blij met de kans mee te kunnen doen”, zegt jeugdvoorzitter Tom Wismans van SVHV. “Iedereen wil erbij zijn”, zegt Marie Louise Mans van Achates, “Dat bleek bij de fotoshoots al. En zo’n album is een blijvend collectorsitem. In veel huishoudens ligt het vorige voor het grijpen.”
Vanaf maandag loopt gedurende acht weken de spaaractie voor de zaterdag gepresenteerde albums.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant