Nikos (links) en Ilja zijn al 30 jaar goed bevriend.
Nikos (links) en Ilja zijn al 30 jaar goed bevriend. Foto:

Roelofs en Horizon: al 30 jaar vrienden

Algemeen 3.022 keer gelezen

CUIJK | Er wordt gezegd dat wanneer een vriendschap meer dan zeven jaar duurt, dan is hij voor eeuwig. Slagerij Roelofs/Roelofs Food Centre en restaurant Horizon, beide gevestigd in Cuijk, zijn geen uitzondering op die wijsheid. Integendeel, de samenwerking gaat dit jaar zelfs al dertig jaar terug. Om dit te vieren houden Ilja Roelofs en Nikos Barbageorgopulos, eigenaren van respectievelijk de slagerij en Horizon, gezamenlijk een leuke feestactie. 

Het was mei 1994. Nikos zag wel pita in deze locatie, waar eerder ook een Grieks restaurant zat. “De toenmalige eigenaar was al klant bij mijn vader, Jan.”, aldus Ilja. “Toen hij hoorde dat er nieuwe Grieken op deze locatie zouden komen, belde hij hen meteen op.” Nikos: “En sindsdien ben ik nooit meer van slager veranderd.”

“Bij leveranciers vind ik drie dingen heel belangrijk: prijs, product en service. Die eerste twee waren goed bij Roelofs. En nog steeds.”, aldus Nikos. “Maar ook Ilja’s service is uitstekend. Als ik plots iets nodig heb dan is het soms nog dezelfde dag hier. Zelfs op een zondag. Wat wil ik nog meer?” Ilja: “Blindelings van elkaar weten wat je aan elkaar hebt, daar draait het om. ”

Topkwaliteit
Natuurlijk is die samenwerking tussen beide ondernemers één van de succesfactoren. Maar dat geldt evenzo voor de kwaliteit van het vlees. Slagerij Roelofs staat garant voor het beste vlees. Het zegt genoeg dat naast Nikos nog talloze andere horecabedrijven enkel shoppen bij Roelofs Food Centre. Nikos over zijn vleesleverancier: “Nog altijd de meest populaire gerechten bij mij zijn keftedakia (Griekse gehakballetjes) en gyros. Bij veel zaken in Griekenland wordt voor dat laatste het buikvlees gebruikt. Maar bij Roelofs kan ik juist het magere nekvlees bestellen. Dit maakt de gyros malser, sappiger en minder vet, maar bovenal veel lekkerder.”

Jubileumacties
Wie deze en andere Griekse specialiteiten zelf (nog) een keer wil proeven, heeft de komende maanden geluk. Om het jubileum van de vruchtbare samenwerking tussen Slagerij Roelofs en Horizon te vieren hebben de ondernemers gezamenlijke acties opgezet. Allereerst gaat Ilja een aantal van Nikos’ gerechten in zijn slagerij aanbieden, waaronder die legendarische gyroswap, mousaka, tzatziki en keftedakia. Ilja: “maar we gaan ook een leuke kortingsactie opzetten. Als je bij ons afrekent krijg je een kortingsbon, te besteden bij Horizon.” Zijn Griekse vriend vult aan: “En wie bij ons komt eten, krijgt automatisch weer korting bij Roelofs.” (kijk voor de spelregels op slagerijroelofs.nl of horizoncuijk.nl). Deze actie bezegeld de goede band tussen de ondernemers en laat zien dat ze na dertig jaar nog steeds met plezier voor elkaar klaar staan. Vriendschap voor het leven dus!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant