Afbeelding

Scapino Ballet danst filmklassieker Casablanca

Algemeen 508 keer gelezen

CUIJK | Het Scapino Ballet uit Rotterdam trekt het land in met een eigen bewerking van filmklassieker ‘Casablanca’. Zaterdag 26 november is deze hartverwarmende voorstelling te zien in Schouwburg Cuijk.

De Hollywoodklassieker Casablanca met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe vertaalt de film naar een zinderende dansvoorstelling met gepassioneerde duetten en betoverende groepschoreografieën. Casablanca is een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. In een filmisch decor, met een draaiend podium als middelpunt, creëert Ed Wubbe een spannende wereld met dans in verschillende stijlen, acrobatiekelementen en muziek. Achter het romantische verhaal van de twee hoofdpersonen gaat een schemerwereld schuil waarin de grenzen tussen goed en kwaad vervagen. 

Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film met zijn weergaloze filmmuziek, waaronder het bekende lied ‘as time goes by’. De soundtrack wordt afgewisseld met opzwepende Marokkaanse Berbermuziek.

Zaterdag 26 november is ‘Casablanca’ te zien in Schouwburg Cuijk. Kaarten en informatie: schouwburgcuijk.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant