Coen Cuijpers leest voor uit eigen werk.
Coen Cuijpers leest voor uit eigen werk. Foto: Jos Gröniger

De hardloopreis van Coen Cuijpers is nog niet ten einde

Algemeen 304 keer gelezen

GENNEP | Op een steenworp afstand van de plaats waar hij op 31 mei 2019 de eerste stappen op zijn ultieme en goed geprepareerde mega marathon zette, presenteerde Coen Cuijpers zaterdagmiddag zijn boek Hardloopreis van Geluk. In de Niersstad gaf de in Gennep geboren loopfanaat weer een stukje van zijn ziel bloot. 

Wie Coen Cuijpers wel eens ontmoet heeft, weet dat hij van nature geen spraakwaterval is. Toch slaagt hij er steeds beter in zich te uiten. Dat merkte ook een goede vriend op. “Coen, je bent een heel ander mens geworden, sinds je terugkeerde uit Palermo.”
De Siciliaanse havenstad in Italië was de eindbestemming van de marathontocht die Cuijpers ruim twee jaren geleden vanuit Gennep ondernam. Zijn doel bereikte hij 117 dagen en 72 etappes later.
Onderweg blogde de aimabele Gennepenaar over zijn belevenissen. Ook hield hij een dagboek bij. Uit al die aantekeningen stelde hij het boek Hardloopreis van Geluk samen. De ruim honderdduizend woorden vertellen al zijn belevenissen, maar er valt, zo bekende Coen Cuijpers nog veel meer te vertellen. De hardloopreis vormt een een bron van geluk. En dat wil Cuijpers graag delen met de buitenwacht. Via lezingen op middelbare scholen bijvoorbeeld. “Nee, deze reis is nog niet beëindigd”, bekende hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant