Coen Cuijpers vertrekt op 31 mei vanaf de Markt in Gennep.
Coen Cuijpers vertrekt op 31 mei vanaf de Markt in Gennep. Foto: Jos Gröniger

Coen Cuijpers bundelt hardloopreis van geluk

Algemeen 351 keer gelezen

GENNEP | Met zijn plan in zijn uppie een drieduizend kilometer lange reis tussen Gennep en het Italiaanse Palermo hardlopend in tachtig etappes te volbrengen baarde Coen Cuijpers in mei 2019 opzien. Komende lente wil de marathonman zijn belevenissen in boekvorm presenteren. Om de opmaak en druk te bekostigen is Cuijpers een Crowdfundingactie gestart.

De 39-jarige hardloopfanaat besloot in 2019 een Hardloopreis van geluk te starten. Onderweg wilde hij op aanvraag geluksacties uitvoeren. Een dansje maken, een kaartje sturen of een bezoekje brengen waren de opdrachten die hij tijdens zijn  solotocht voor derden uitvoerde. Overnachtingen regelde hij ter plaatse of vooraf via Couchsurfing. Onderweg stelde de marathonman zijn doelen bij. Hij volbracht de imposante missie niet in 80 dagen maar gunde zich meer rust en tijd. Niet minder voldaan voltooide Cuijpers zijn 72 marathons in 112 dagen op 19 september in Palermo.

Zijn belevenissen tijdens zijn reis naar het zuiden van Italië heeft de hardloper uitgewerkt. De verhalen worden gebundeld in het boek Hardloopreis geluk. “Het wordt een geïllustreerde uitgave van 350 pagina’s. Ik hoop dat het op 31 mei, twee jaar na de start, gepresenteerd wordt.” Om de publicatie mogelijk te maken is de hardloper die tegenwoordig zijn diensten als oppasser van huizen en huisdieren aanbiedt, een crowdfunding gestart. “Het plan is om zevenduizend euro in te zamelen. Van dat geld worden de productiekosten (opmaak en druk) betaald”, zegt Cuijpers, “Kijk ook eens op https://www.voordekunst.nl/projecten/11851-coen-cuijpers-boek-hardloopreis-geluk.

Uit de krant

Uit de krant