Agenten namen de schade op bij de schoorsteen.
Agenten namen de schade op bij de schoorsteen. Foto: Jos Gröniger

Koperdieven gestoord bij pottenbakkersmuseum

112 2.169 keer gelezen

MILSBEEK | Ze hadden het waarschijnlijk gemunt op de koperen bliksemgeleiders van de fraai gerestaureerde schoorsteen van de voormalige pottenbakkerij De Jacobsladder in Milsbeek. De thuiskomst van de beheerder  Gijs Jacobs heeft de koperdieven kort na middernacht gestoord bij de werkzaamheden. Wel is ongeveer een meter koperleiding verdwenen.

Jacobs vond bij thuiskomst een gele draadschaar in de heg op het erf bij het pottenbakkersmuseum aan de Rijksweg in Milsbeek. “Ik dacht aan fietsendieven”, vertelt hij, Maar zaterdagochtend trof hij de ladder staand tegen de schoorsteen en zag dat een stuk koperdraad verwijderd was. Aan de andere zijde was de ‘aarde’ van de leiding losgerukt van de voet van de schoorsteen. 

Jacobs belde de politie en informeerde Jeroen Liebrand, de voorzitter van stichting De Oude Pottenbakkerij, het museum dag gevestigd is in de voormalige pottenbakkerij. “Wie doet zoiets, en wat levert het de dieven op? We steken veel tijd en passie in ons museum en dan gebeurt zoiets. Wat zal de schade zijn? Moet de hele leiding opnieuw aangelegd worden? Vast staat wel dat het eerst een boel extra werk bezorgt.”

Jacobs vreest dat onverlaten nu de weg weten naar het terrein bij de Jacobsladder. “Gelukkig woon ik hier op het terrein. En ik ga er van uit dat omwonenden extra alert zijn op mensen die hier niet machte zoeken hebben.”

De ingeschakelde politie nam zaterdagochtend de schade op. Mensen die in de nacht van zaterdag op zondag iets verdachts gezien hebben in de omgeving van de rotonde Rijksweg-Zwarteweg worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant