Naambedenkster en ontwerpster van het logo Therése Hoen ontving een bloemetje. Links wethouder Pubben, tweede van links voorzitter Gerard van Thiel.
Naambedenkster en ontwerpster van het logo Therése Hoen ontving een bloemetje. Links wethouder Pubben, tweede van links voorzitter Gerard van Thiel. Foto: Jos Gröniger

Kluspunt Gennep geeft defecte spullen tweede kans

Algemeen 606 keer gelezen

GENNEP | Defecte huishoudelijke apparaten, een wankele stoel, een klemmende deur of een klusje in de tuin; inwoners van Gennep kunnen er voortaan voor aankloppen bij Kluspunt Gennep. Donderdagmorgen opende wethouder Frank Pubben de in MFC De Goede Herder ondergebrachte kluswerkplaats. Vanaf 21 september is Kluspunt wekelijks een ochtend geopend voor hulp, advies of gewoon een praatje.

De klussendienst is een initiatief van Senioren Gennep, Gehandicapten organisatie Noord-Limburg (GON) Gennep en de wijkverbinders in Gennep-West. Na enkele maanden voorbereidingen kon Kluspunt Gennep van start. Kluspunt is nu nog met KBO, GON, de Turkse gemeenschap onderdeel van de Stichting Multi Functioneel Centrum De Goede Herder Gennep. Straks gaat het zelfstandig in stichtingsvorm verder.

Kluspunt heeft een werkplaats in MFC De Goede Herder. De gereedschappen en houtbewerkingsmachines zijn gekeurd zodat mensen er veilig mee kunnen werken. Inmiddels hebben zo’n twintig vrijwilligers zich aangemeld om hand en spandiensten te verlenen, in De Goede Herder, maar ook op locatie. De dienst is tweeledig. “Het is bedoeld als service naar Gennepenaren die een hulpvraag hebben, maar ook als een vorm van dagbesteding voor mensen”, zegt Wim van Riet, die leiding geeft aan de werkgroep achter Kluspunt.
De dienst werkt op basis van hulpvragen. “Heb je een klusje in en rond het huis dat je zelf niet kunt verrichten, dan vraag je Kluspunt. De klus wordt bekeken en verdeeld onder de vrijwilligers. En heb je een gereedschap of toestel dat het niet meer doet, dan kun je hier laten bekijken wat er aan mankeert. We zijn elke donderdagmorgen vanaf 10.00 uur open”, zegt Van Riet. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant