Spitsuur voor het Achates-doel.
Spitsuur voor het Achates-doel. Foto: Bas Delhij

4H: Effectief Achates wint derby bij Vitesse’08

Voetbal 2.617 keer gelezen

GENNEP | Het Ottersumse Achates gedijt goed in gemeentelijke derby’s die bij kunstlicht gespeeld worden. Nadat in januari koploper Milsbeek in de Niersvallei met 1-0 verslagen werd, beet zaterdagavond subtopper Vitesse’08 in eigen huis de tanden stuk op het collectief sterk Achates dat met 0-3 won. De mannen van trainer Sven Jeuriëns buitten de numerieke meerderheid uit nadat routinier Niels Fleuren en Jelle van Tienen een rode kaart kregen. 

De rode kaart van ex-prof zorgde kort na rust voor de ommekeer. Vitesse’08 keeper Rob Hendriks kon een vrije trap niet vasthouden waarna er een scrimmage ontstond waarin Niels Fleuren uitgleed en de ingeschoten bal met de arm keerde. Scheidsrechter Duindam oordeelde dat daarmee een doelpunt voorkomen was. Hij bestrafte Fleuren met rood, en gaf Achates een penalty. Captain Damien Matulessy schoot Achates aan de leiding. Vitesse, dat voor rust de fraaiste kansen liet liggen, ging verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Die had rond de 70e minuut kunnen vallen, ware het niet dat Achates met Rens van den Bogaart een keeper in bloedvorm tussen de palen had staan. De jongeling die zijn ploeg in het eerste bedrijf overeind gehouden had, bleek niet te passeren. Met knappe reddingen en hulp van een engel op de lat verijdelde hij in 30 seconden vier honderd procent kansen. Het waren wel de laatste acties van de doelman, die met een liesblessure vervangen moest worden. Ook stand in Roan Toonen hield het hoofd koel in de steeds verhitter rakende strijd.
Uit een counter schoot Bas Thijssen Achates op 0-2. Nadat de geïrriteerde Vitessenaar Jelle van Tienen uit frustratie na een professionele overtreding van Achates laatste man Doris de Wagt spuugde in de richting van een tegenstander trok scheidsrechter Duindam de rode kaart. Kort voor tijd strooide Binc van Goethem extra zout in de wonden toen hij de eindstand op 0-3 bepaalde.

Vitesse-trainer Reinold Wiedemeijer legde de vinger op de zere plek. “We speelden voor rust erg goed en we waren veel sterker, maar we scoorden niet. Dat is het bekende euvel bij ons.”
Winnend coach Sven Jeuriëns zag dat Vitesse’08 voor rust de sterkere ploeg was. “De jongens hebben geconcentreerd verdedigd en gevochten. Dat zouden we vaker moeten kunnen opbrengen en niet alleen tegen Milsbeek en Vitesse. Van de andere kant vind ik dat we vandaag ook erg effectief waren.” Over zijn keepers was de Millingse trainer meer dan tevreden. “Rens van den Bogaart speelt nog in Onder 19 en vervangt Sjoerd Peters erg goed. Toen Rens geblesseerd raakte stond Roan Toonen klaar. Ook hij doet het erg goed. Met onze keepers zit het zeker goed.”

Vitesse’08 - Achates 0-3

Programma 25 februari
Achilles Reek - MSH Maasduinen
Juliana Mill - HBV
Constantia - SV Milsbeek
SES - Sambeek
DWSH’18 - VIOS’38

Stand
1. Milsbeek 11 - 26
2. SES 12 - 23
3. DWSH’18 11 - 20
4. HBV 11 - 18
5.Vitesse’08 12 - 18
6. Constantia 11 - 17
7. Achilles Reek 12 - 17
8. VIOS’38 11 - 16
9. Achates 13 - 13
10. MSH Maasduinen 12 - 12
11. Juliana Mill 12 - 7
12. Sambeek 12 - 7

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant