Astrantia - Leunen eindigde onbeslist.
Astrantia - Leunen eindigde onbeslist. Foto: Marieke Lemmen

5D: Zevenklapper voor SIOL, De Zwaluw wint bij Holhees-Smakt

Voetbal 1.279 keer gelezen

In de Arena werd zondagmiddag een klassieker wegens vuurwerk gestaakt, in Wellerlooi ontstak het Katwijkse SIOL een zevenklapper. De mannen van trainer Peter ten Haaf lieten gastheer RESIA na de rust alle hoeken van het veld zien. Toxandria speelde thuis met 3-3 gelijk tegen SVEB. In Middelaar bleef het dubbelblank tussen Astrantia en Leunen. De Zwaluw opende met een overwinning in Holthees-Smakt.

SIOL neemt aanloop
In Wellerlooi zag het er halverwege niet naar uit dat SIOL RESIA een fikse oorwassing zou gaan geven. Het was na drie kwartier nog 0-0. “De eerste helft was matig van onze zijde. We kregen geen grip op de slechte staat van het veld en grossierden daardoor in balverlies. Ondanks dat waren we 45 minuten de bovenliggende partij en kregen we voldoende kansen om de score te openen. Het vizier stond nog niet op scherp”, zegt trainer Peter ten Haaf. SIOL bleef na rust de betere ploeg. “We bespeelden de ruimtes beter en creëerden kansen.” Direct na rust strafte Dani van Dreumel een fout af: 0-1. Twee minuten later liet Dani van Dreumel het net weer bollen: 0-2. Vanaf dat moment ging het snel. De tegenstander was kapot gespeeld en Van Dreumel had er zin in. Ook de 0-3, na een goede actie kwam van zijn schoen. De 0-4 na een prachtig uitgespeelde aanval kwam op naam van Djavano Amanapunnjo. Peter ten Haaf: “Vervolgens werd het nogmaals de Dani van Dreumel-show. Met twee goede acties tekende hij voor 0-5 en 0-6. Bij 0-6 kreeg Resia uit één van de spaarzame uitbraken een penalty na vasthouden in het strafschopgebied. Jordi Hendriks stopte de strafschop bekwaam. Het slotakkoord was wederom voor Dani van Dreumel die een vrije trap op randje ‘zestien’ feilloos binnen schoot. “Dit is een prima resultaat in de openingswedstrijd. Als we alle kansen benutten halen we de dubbele cijfers. Dani van Dreumel was weergaloos vandaag, met een aantal prachtige goals tot gevolg”, aldus Peter ten Haaf.

De Zwaluw wint
De Zwaluw ging onder leiding van trainer Remco Arrts op bezoek bij VV Holthees-Smakt. De Oeffeltenaren open op slag van rust de score via Jeroen Thoonen. Koud in het veld na de pauze sloegen de blauwen weer toe. Nu was het Sam Raap die scoorde: 0-2. Het werd in het het laatste half uurtje nog spannend toen Ser van Es Holthees vanaf de penaltystip op 1-2 bracht. Verder kwam de thuisploeg niet meer.

Toxandria komt terug
In Rijkevoort trof Toxandria degradant SVEB uit Broekhuizenvorst. De Limburgers zetten de gastheren op een 0-2 achterstand. De mannen van trainer Pierre Hermans wamen terug tot 2-2 via twee keer Tiego Gerrits. Melvin van Lankveld bracht ‘Tox’ zowaar aan de leiding. Tot een overwinning kwam het niet. De bezoekers kwamen terug tot 3-3.

Astrantia scoort niet
In Middelaar bleven de Limburgse clubs Astrantia en Leunen steken op een 0-0. De ploeg van trainer Pothuizen die afgelopen seizoen promotie op een haartje misten moeten nog een wachten op een overwinning.

SVS onderuit
SVS Stevensbeek, dat het bekertoernooi geschrapt zag, ging tegen SVOC’01 uit Oirlo en Castenraij niet succesvol van start. De Stevensbekers gingen met 0-2 onderuit tegen de Limburgers.

Uitslagen
RESIA – SIOL 0-7
VV Holthees-Smakt – De Zwaluw 1-2
Toxandria – SVEB 3-3
SVS – SVOC’01 0-2
Astrantia - Leunen 0-0
BVV’27 – Oostrum 2-4
Elsendorp – Fiducia 3-0

Stand
1. SIOL 1-3
2. Elsendorp 1-3
3. Oostrum 1-3
4.SVOC’01 1-3
5. De Zwaluw 1-3
6. Toxandria 1-1
7. SVEB 1-1
8..Astrantia 1-1
9. Leunen 1-1
10. VV Holthees-Smakt 1-0
11. BVV’27
12. SVS 1-0
13. Fiducia 1-0
14. RESIA 1-0

Astrantia - Leunen eindigde onbeslist.
Astrantia - Leunen eindigde onbeslist.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant