Vitesse'08 begint het nieuwe seizoen met drie derby's op rij. De recente ontmoeting tegen Achates in de districtsbeker eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.
Vitesse'08 begint het nieuwe seizoen met drie derby's op rij. De recente ontmoeting tegen Achates in de districtsbeker eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Foto: Bas Delhij

Vitesse’08 begint met drie derby’s op rij: ‘Je kunt dat gedoe maar meteen gehad hebben’

Voetbal 509 keer gelezen

GENNEP | Vitesse’08 kent een bijzondere start van het seizoen, met drie derby’s op rij. De Genneper vierdeklasser opent zondag tegen SV Milsbeek, treft daarna Achates en wacht vervolgens een duel met MSH Maasduinen. “Of ik dat leuk vind? Er komen andere krachtenvelden vrij bij derby’s. Aan de andere kant kun je ‘dat gedoe’ beter maar meteen gehad hebben”, meent trainer Reinold Wiedemeijer.

Door Martijn Schwillens

Met ‘dat gedoe’ doelt de oefenmeester uit Nieuw-Bergen op het feit dat derby’s wedstrijden zijn die op zichzelf staan. “De intentie bij beide ploegen en vooral de intensiteit van de duels zijn heel anders dan bij gewone wedstrijden. Natuurlijk ken ik de charme van derby’s, want ik heb er zelf ook genoeg gespeeld, maar het vergt net wat anders van spelers, want iedereen kent elkaar en wil vooral niet verliezen. Terwijl ik juist uit wil gaan van ons eigen spel en onze eigen kracht. Tegelijkertijd zijn dit wel mooie uitdagingen voor mijn spelersgroep. Hopelijk komen we deze reeks goed door.”

Onschatbare waarde
De selectie van Vitesse’08 verwelkomde het afgelopen seizoen drie nieuwelingen: Niels Fleuren, Jelle van Tienen en Marijn van den Broek. Hun komst, en zeker die van Fleuren (goed voor 550 wedstrijden in het betaald voetbal), brengt de nodige ervaring in een elftal dat vorig seizoen in de derde klasse veel wedstrijden verloor door de grillen die kenmerkend zijn voor jeugdigheid. “De jongens die erbij zijn gekomen, brengen kwaliteit en bovenal rust aan de bal. Je ziet nu al dat de jonge spelers zich optrekken aan de ervaren jongens. Sowieso merk ik al sinds de eerste dag van de voorbereiding een stijgende lijn. Het druistige is eraf. Spelers haken aan bij de professionelere houding van de nieuwelingen. Daardoor merk je dat spelers meer vanuit het teamplan opereren. Het is als trainer altijd fijn dat jongelingen in een team aangestuurd worden door ervaren krachten, waarbij de waarde van Niels Fleuren onschatbaar is.”

Eigen kracht
Wiedemeijer heeft op De Heijkuul de beschikking over 25 spelers. “Een enthousiaste groep waarmee het fijn werken is”, benadrukt de oud-KNVB-scheidsrechter. “Zonder een doelstelling te gaan roepen, kan ik zeggen dat wij elke week uitgaan van onze eigen kracht. Dat betekent willen voetballen. Natuurlijk ontkom je soms niet aan wat meer duels, maar een hoge balcirculateit en de bal willen hebben, moeten de basis vormen. Dat levert ook het meeste plezier op. Het is mooi om te zien dat de groep op dat vlak stappen zet. Tegen Milsbeek zal blijken of we klaar zijn voor het nieuwe seizoen.”

Programma vierde klasse H:
Vitesse’08-SV Milsbeek
Achilles Reek-Achates
DWSH’18-HBV Beers
Juliana Mill-MSH Maasduinen
SES Langenboom-VIOS’38
Constantia-Sambeek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant