Heijen viert het kampioenschap uitgelaten!
Heijen viert het kampioenschap uitgelaten! Foto: VV Heijen

4F: Heijen heeft de titel én primeur, DSV mag in herkansing

Voetbal 1.549 keer gelezen

In klasse 4F bleef de titelstrijd spannend tot de laatste speelronde. Gegadigden Heijen en DSV bleven elkaar in de nek hijgen. Uiteindelijk kon in Heijen kon de kampioensvlag in top. De Limburgers zegevierden bij laagvlieger EWC’46 en hielden het punt voorsprong vast. Concurrent DSV deed wat moest doen en klopte degradant SVEB met 4-1.

Kampioenschap binnen
Op het sportpark in Well hadden de Heijense supporters de overhand. Zij hadden ook reden om feest te vieren. De toeschouwers uit Well zagen EWC’46 afscheid nemen van het voetbal in de standaardklassen. De club speelt nog een jaar recreatief en gaat dan op in de SSA Montagnards-Stormvogels-HRC’27.
In zijn laatste duel in de standaardklasse had de laagvliegen niets in te brengen. Heijen stelde de buit snel veilig en kon alvast aan het kampioensfeest gaan denken. Thymo Zeelen opende de score en centrale verdediger Jeroen van Melis zorgde voor de 0-2. Een ongelukkige EWC-er passeerde de eigen doelman nog voor rust. Na de pauze bepaalde Tijn Wabeke de eindstand op 0-4.
Het kampioenschap van Heijen schrijft trainer Tim Driessen toe aan de kwaliteit en speelwijze. “We zijn de terechte kampioen, want we laten het beste voetbal zien en zijn in het seizoen verder gegroeid. We zijn echt de beste ploeg al was het een close finish.”
Gedoucht en wel zegt Jeroen van Melis het maar kijkt het nog niet te beseffen. “We hebben historie geschreven. Het kampioenschap veroverden we omdat een hecht team zijn. Dat is ook een kracht.”
Met de promotie bereikt VV Heijen een mijlpaal. Nog nooit kwam het eerste elftal in de derde klasse KNVB uit. Uitgerekend in het jaar dat buurman Vitesse’08 een stap terug neemt promoveert Heijen, en is het in het seizoen 2023-2024 de hoogste spelende ploeg in de gemeente Gennep.
Ooit speelden de blauw-roden in de kelder van het afdelingsvoetbal (derde klasse afdeling Noord Brabant). Er zijn er nog enkelen die zich dat in het feestgedruis zullen herinneren.

Winst helpt DSV niets
DSV heeft de twijfelachtige eer tweede te zijn geworden. De mannen van trainer Thijs Goossens wonnen het slotduel van degradant SVEB uit Broekhuizenvorst. In Sint Anthonis werd het 4-1. De doelpunten van DSV kwamen van Nino Willems, Lars Veldpaus, Pieter Vloet en Willem Jans. Troostprijs voor de ploeg die Heijen twee keer vloerde (4-2 en 2-0) is het ticket voor de nacompetitie. De Sint Tunnisse voetballers hebben door het bereiken van de tweede plaats in de reguliere stand ook het voorrecht later in te stromen.

Sambeek en VIOS verliezen
Sambeek en trainer Tom Wollenberg namen met een nederlaag afscheid van elkaar. Bij het voor een laatste (promotie)kans knokkende Merselo verloren de blauw-witten met 2-0 en eindigden de competitie als elfde. De wedstrijd werd overigens in Sambeek afgewerkt. Eerder dit seizoen werd Sambeek-Merselo in Merselo gespeeld. Onder Lars Nabbe beproeft Sambeek volgend seizoen nogmaals zijn geluk in de vierde klasse.
Waarschijnlijk komt het dan ook gemeentegenoot VIOS’38 uit Beugen tegen. VIOS was ook al zeker van handhaving en kruiste de degens met DEV-Arcen. De Limburgers wonnen ruim met 0-4. VIOS’38 sluit de competitie af als tiende.

Uitslagen 4F
EWC’46 - Heijen 0-4
DSV – SVEB 4-1
Merselo – Sambeek 2-0
VIOS’38 – DEV-Arcen 0-4
Meterik – Kronenberg 7-4
Oostrum – Stormvogels 2-3
SV Lottum/GFC’33 – Montagnards 3-3

Stand
1. Heijen 26-60 (kampioen)
2. DSV 26-59 (NC)
3. DEV-Arcen 26-55 (NC)
4. Merselo 26-53 (NC)
5. Meterik 26-42
6. Kronenberg 26-41
7. Montagnards 26-40
8. Lottum/GFC’33 26-39
9. Stormvogels’28 26-38
10. VIOS’38 26-28
11. Sambeek 26-25
12. Oostrum 26-18 (NC)
13. EWC’46 26-14 (NC)
14. SVEB 26-9 (Degradeert)

Sambeek (blayuw) verloor met 2-0.
Merselo was Sambeek op D'n Urling de baas.
Sambeek keert komend seizoen terug in de vierde klasse.

Uit de krant