Venhorst is de juiste vorm wat kwijt en dreigt het zicht op de nacompetitieplekken kwijt te raken.
Venhorst is de juiste vorm wat kwijt en dreigt het zicht op de nacompetitieplekken kwijt te raken. Foto: Eric Elbers

3D: Top-vier definitief na zondag?

Voetbal 1.643 keer gelezen

De top-vier in de derde klasse D begint zich steeds meer af te tekenen. De enige die nog roet in het eten kan gooien, is Vianen Vooruit. Dan moet er zondag wel gewonnen worden bij Excellent. Alleen in dat geval zit ook Venhorst nog op het vinkentouw. Koploper Handel gaat op bezoek bij Ysselsteyn.

De beide titelkandidaten Handel en Bruheze spelen zondag een uitwedstrijd die op papier eenvoudig gewonnen moet worden. Nummer tien Ysselsteyn is alleen geen degradatiekandidaat bij gratie van Vitesse’08 en Constantia. De hekkensluiter uit Wanroij ontvangt Bruheze. Punten lijken onwaarschijnlijk, maar de tijd begint natuurlijk ook op te geraken voor de Wanroijnaren om de rode lantaarn over te kunnen geven aan Vitesse’08. De Genneper formatie speelt op het eigen kunstgras tegen RKSV Venhorst. De Peelclub won in 2023 nog niet en weet dat deelname aan de nacompetitie heel moeilijk gaat worden. Om de kansen enigszins droog te houden, moet alvast gewonnen worden bij de nummer voorlaatst.

Interessante ontmoeting in Oploo
Het meest interessante affiche van de 16e speelronde is Excellent-Vianen Vooruit. Bij winst kunnen de gasten de Oploonaren tot op één punt benaderen. Winnen de oranjemannen, dan wordt een claim gelegd op nacompetitievoetbal en kan de focus worden gelegd op het achterhalen van Stiphout Vooruit (derde). Die ploeg gaat op bezoek bij middenmoter EGS’20, dat twee weken geleden als eens Bruheze verraste.
Hapse Boys en SV United willen het seizoen positief uitspelen. De Hapsenaren zijn wat in verval geraakt maar kunnen bij een driepunter zomaar twee plekken stijgen.

Programma derde klasse D:
Constantia-Bruheze
EGS ‘20-Stiphout Vooruit
Excellent-Vianen Vooruit
Hapse Boys-SV United
Vitesse ‘08-RKSV Venhorst
Ysselsteyn-Handel

Stand derde klasse D:
1. Handel 15-35 (pk1)
2. Bruheze 15-34 (pk2)
3. Stiphout Vooruit 15-30
4. Excellent 15-27
5. Vianen Vooruit 15-23
6. Venhorst 15-22
7. SV United 15-21
8. EGS’20 15-20
9. Hapse Boys 15-18
10. Ysselsteyn 15-16
11. Vitesse’08 15-6
12. Constantia 15-3

Uit de krant