HBV en Festilent lieten elkaar voetballen en maakten er een spannende wedstrijd van. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-Shoot.nl

4H: Weer botbreuk bij winnend SIOL, Milsbeek wint derby, Festilent blijft foutloos in Beers

Voetbal 4.855 keer gelezen

In 4H waren twee afgelastingen. De duels tussen Achilles Reek en FC De Rakt en tussen Gassel en Herpinia werden geschrapt. De overige wedstrijden werden wel gespeeld. In die vijf wedstrijden viel een opmerkelijke uitslag te noteren. Het geplaagde SIOL verraste met een 1-3 zege bij outsider SCMH dat een sterke reeks bezig was. Domper was de armblessure die SIOL-invaller Loyd Hoegen in de slotfase opliep. De Gennepse derby tussen Milsbeek en Achates beslist door een late schuiver van Pepe van der Hoeve. De 1-0 nederlaag duwt Achates verder naar de degradatiestreep.

Gennepse derby boeit niet
Buiten een treurig incident waarbij de Ottersumse grensrechter Wouter Nagelhout werd weggezonden was er weinig reden voor opwinding bij de derby Milsbeek – Achates. Beide ploegen hielden elkaar in balans met hard werken. Tot echte kansen kwamen beide teams niet. Steeds duidelijker werd dat de eerst scorende ploeg de winnaar werd op het sportpark aan de Zwarteweg. Dat werd Milsbeek. Een minuut of tien voor tijd verraste aanvaller Pepe van der Hoeve Achates-keeper Rens van den Bogaart met een houdbare schuiver. De Ottersummers zochten verwoed de aanval maar keeper Justin Sillissen voorkwam de gelijkmaker.
“De gelukkigste heeft gewonnen vandaag”, vond trainer Roel van Wijk van Milsbeek. Achates-coach Sven Jeuriëns deelde die mening. “Mijn ploeg heeft hard gewerkt. Er stond een team.” De Millingse coach maakt zich geen zorgen over de positie waarin Achates geraakt. “Nee, er is geen druk door de lage plaats op de ranglijst. Is ook niet nodig want ik denk dat wij onze punten wel gaan pakken.” Dat is wel nodig want Achates balanceert op een plek die verplicht tot degradatiewedstrijden.

Geen goals bij Cito – SES
Cito – SES eindigde zoals het begon. Het scorebord bleef onaangeroerd. “Beide ploegen gingen voor de winst. Er waren kansen over en weer. Bij ons voorkwam keeper Daan Willemsen dat SES scoorde. Ook Furkan Celic stond zijn mannetje waardoor we geen schade opliepen. We hebben niet verloren, maar met een gelijkspel schieten we weinig op. Dat is wel frustrerend”, vond Cito-trainer Yavuz Demirci.

Juliana klopt dapper NLC’03
De uitwedstrijd tegen hekkensluiter NLC’03 was er voor Juliana Mill ‘een die je moet winnen’. De Millenaren wonnen ook, maar de zege kwam moeizaam tot stand. “Op het slechte veld was het hardwerkende NLC in het voordeel. We kregen veel kansen en benutten er uiteindelijk drie”, zegt trainer Tom van Dalen. Wessel Klomp opende in de eerste helft de score voor Juliana Mill. Stan Peters zette de gasten op 0-2. Uit een vrije trap wegens hands van keeper Jasper Bergmans schoot Jay Richters NLC ’03 op 1-2. Andy Veld bepaalde de eindstand op 1-3.
“We hebben ons best gedaan vandaag. Met een beetje meer geluk zit er misschien iets meer in. We geven niet op en hopen de rechtstreekse degradatie toch nog te ontlopen”, zegt NLC-trainer Willen van Kreij.

Zuur verlies voor HBV tegen koploper
Festilent en HBV maakten er voor het publiek heerlijk open wedstrijd van. Op sportpark Calbroek lieten beide teams elkaar voetballen. “We hadden allebei veel kansen, maar wij hadden het geluk dat Hidde van Dongen er in de 88e minuut toch een benutte. Ik weet niet of we het afdwingen om zo laat een wedstrijd te winnen. Misschien is het een kwaliteit van ons”, zegt Tom Jacobs de trainer van Festilent. “Maar het is wel zo dat HBV het ons twee keer erg lastig gemaakt heeft. Ook vandaag kregen ze te weinig.”
HBV-trainer Lucien Roeffen vond de nederlaag zuur, maar hij kon er mee leven. “Het was vandaag voetbal tegen voetbal. Dat is ook mooi om te zien. De meeste ploegen spelen om ons het voetbal onmogelijk te maken. Mooi vond ik het dat onze speler Kevin Kersten naar de tegenstanders ging en hen bedankte voor de mooie pot voetbal.”

Gehavend SIOL verrast SCMH
Het zit SIOL fysiek niet mee deze competitie. Door zieken met Corona-achtige verschijnselen wilde de Katwijkse formatie het duel tegen SCMH verzetten, maar daar kon de ploeg uit Mariaheide niet aan meewerken. Met invallers sleepte SIOL toch een succes uit het vuur. “We hebben SCMH een pak slaag gegeven”, zegt Peter ten haaf, die zijn ploeg bij rust met 0-3 zag leiden. Lutfi Chamlal, Jan Lutters en Owen Blokland scoorden voor SIOL. Na rust zocht SCMH de aanval maar een snel tegendoelpunt bleef uit. Het lukte Koen Verhagen pas in de 70e minuut tegen te scoren uit een hoekschop. Verder kwam SCMH niet. SIOL haalde winnend het eindsignaal maar liep toch nieuwe malheur op. Loyd Hoegen, wegens personele problemen uit SIOL 2 overgeheveld, werd na een ruwe tackle door zijn verontwaardigde opponent tegen de grond gewerkt. Hoegen viel ongelukkig. Bij die val brak zijn arm en raakte zijn elleboog uit de kom. “Weer een waar we mee naar het ziekenhuis kunnen”, baalde trainer Peter ten Haaf, “De overwinning is een pleister op de wond.”