Volharding is winnaar van de tweede periodetitel.
Volharding is winnaar van de tweede periodetitel. Foto: Toon Gerrits

Volharding pakt periodetitel: ‘Dit zal de groep vertrouwen geven’

Voetbal 1.306 keer gelezen

VIERLINGSBEEK | Promovendus Volharding gaat ook een klasse hoger gewoon door met prijzen pakken. Een 1-1 gelijkspel vanmiddag thuis tegen het sterke De Ster uit Stein (waar eerder dit seizoen nog met 5-1 van werd verloren, red.) was voor de roodwitten voldoende om de tweede periodetitel in de eerste klasse C binnen te halen. 

Het is voor Volharding de eerste prijs op eerste klasse niveau sinds het seizoen 1995-1996. Toen werden de Vierlingsbekenaren zelfs kampioen en ging men naar de hoofdklasse (tegenwoordig de vierde divisie). Dat zal dit jaar nog een hele kluif worden. Koploper Wittenhorst is en blijft immers dé grote titelfavoriet. Het team van oud-Volharding trainer Sjoerd van der Coelen staat na vandaag drie punten voor op nummer twee Volharding met een duel minder gespeeld. Door de periodetitel is Volharding in ieder geval alvast verzekerd van een toetje in de vorm van de nacompetitie play-offs. “Iets wat de groep nog meer vertrouwen en uitdaging zal geven”, zoals trainer Jan Pruijn het mooi verwoordde.

Door ziekte geveld
De huidige trainer ontbrak vandaag overigens vanwege corona en kon zijn ploeg dus niet live coachen. Hij leefde hartstochtelijk mee via WhatsApp. De honneurs van de hoofdcoach werden waargenomen door Dennis Rikken. Centrale verdediger Tom Kessels -die vanwege een enkelblessure niet kon spelen- assisteerde Rikken bij diens debuut als waarnemende hoofdtrainer. Behalve Jan Pruijn, waren ook assistent-scheidsrechter Patrick Baltissen en verdediger Gijs Creemers bij Volharding door ziekte geveld.

Twee goals achter elkaar
De Ster was in de eerste helft de betere ploeg op sportpark Soetendaal, maar Volharding kwam halverwege het eerste bedrijf toch op voorsprong. Linksbuiten Sven Jenniskens goochelde zich voorbij een paar tegenstanders en prikte de bal vervolgens langs De Ster-doelman Noël Jamin: 1-0. Na een half uur werd een gevaarlijke voorzet van de uitstekende vleugelspits van De Ster Marchello Patarek door alles en iedereen gemist. Een minuut later werd een voorzet van diezelfde Patarek door Giel Pereij bij de tweede paal wel binnen gewerkt: 1-1. In de 34ste minuut raakte Volharding opnieuw een verdediger kwijt. Nino Janssen moest zich vanwege duizeligheid laten vervangen door Luuk Rühl. Middenvelder Brent Achten schoof daardoor een linie naar achteren en dat deed de 21-jarige geboren en getogen Vierlingsbekenaar met verve. Hij haalde ontzettend veel weg en greep bij menige gevaarlijke situatie uitstekend in. Ook aanvallend was Achten nog gevaarlijk. Vlak voor rust kopte hij rakelings naast. Daarvoor redden Bono Barten en Teun Jakobs in gezamenlijkheid na inzetten van wederom Patarek en Piereij.

Beste kansen
In de tweede helft ging het voetballend meer gelijk op, maar kreeg Volharding de beste kansen. Vijf minuten na de hervatting controleerde doelpuntenmaker Sven Jenniskens een mooie diepe bal van Sharif Tah niet goed, waardoor hij niet alleen op Jamin kon afgaan. Een voorzet van diezelfde Jenniskens werd door opnieuw Brent Achten niet heel ver over gekopt. Een flankbal van rechtsback Lars van Treek waaide ook nog bijna binnen. De allergrootste kans was echter voor Mark Blenckers. Hij kreeg de bal panklaar aangegeven door Sven Jenniskens, maar de 37-jarige captain -die de hoek voor het uitzoeken had- mikte jammerlijk naast. Een kwartier voor tijd was ook Luuk Rühl nog dicht bij de 2-1, maar zijn kopbal -na een ragfijne voorzet van invaller Gijs Hendriks- trof net geen doel.
Zo bleef het bij een 1-1 gelijkspel en dat bleek door de andere gunstige resultaten uiteindelijk voldoende voor het binnenhalen van de tweede periodetitel.

Volharding is winnaar van de tweede periodetitel.
Volharding is winnaar van de tweede periodetitel.
Volharding is winnaar van de tweede periodetitel.

Uit de krant