Vianen Vooruit won van SV Ysselsteyn en meldt zich in de subtop.
Vianen Vooruit won van SV Ysselsteyn en meldt zich in de subtop. Foto: Hanny van der Linden

3D: Handel simpel voorbij Constantia; winst voor Excellent en Vianen Vooruit

Voetbal 1.933 keer gelezen

Handel blijft aan kop in de derde klasse D na een eenvoudige overwinning op Constantia. Bruheze blijft in het spoor van Handel na een simpele zege op Hapse Boys. Ook Excellent en Vianen Vooruit kwamen tot winst. Ondanks een mannetje meer kon Venhorst geen resultaat behalen bij nummer-drie Stiphout Vooruit. EGS’20 verloor ‘een 50/50-wedstrijd’ van SV United.

Handel speelde volgens trainer Sander Janssen niet groots, maar dat was ook niet nodig om hekkensluiter Constantia op de knieën te krijgen. Al na een kwartier stond het 2-0 door een eigen doelpunt van de gasten en een treffer van Daan van Zon. Teun Graat scoorde na een dik half uur de 3-0. Constantia mocht diep in de tweede helft tegenscoren, maar het slotakkoord kwam voor rekening van Graat: 4-1. “Het was geen beste wedstrijd van onze kant, maar we winnen op papier makkelijk. Zo ging het in de wedstrijd helaas niet. We zijn vooral tevreden met de punten en gaan door naar volgende week”, aldus Janssen. Hapse Boys kon niet stunten tegen Bruheze en ging met 3-0 onderuit in Helmond. “We hebben de doelpunten te gemakkelijk en onnodig weggegeven. Toen zij in de tweede helft met tien man kwamen te staan, was het bij ons al over”, zag Wilfred Schoonderbeek van Hapse Boys.

Excellent en Vianen profiteren
Venhorst kukelde voor het eerst in maanden uit de topvijf na een 3-2 nederlaag bij Stiphout Vooruit, dat ondanks een rode kaart voor rust de zege over de streep kon trekken. Finn van der Horst en Lars ten Haaf waren trefzeker namens Venhorst, dat behalve Stiphout Vooruit ook Excellent zag uitlopen en Vianen Vooruit ook over de roodhemden zag heen wippen. Excellent verstevigde de vierde plaats door thuis met 2-0 te winnen van Vitesse’08. Namens de oranjehemden vonden Gido Kurvers en Mark Thomassen het net. “Het was een goede eerste helft van onze kant, met veel goede aanvallen en diverse kansen waaruit we twee keer scoren. De tweede helft was matig en was Vitesse de betere ploeg. Ondanks hun overwicht creëerden ze weinig kansen. Volgende week tegen Vianen zal het echter beter moeten willen we een goed resultaat boeken”, concludeerde John Janssen van Excellent.
Ook Vianen Vooruit kon drie punten bijschrijven. Ysselsteyn werd met 3-0 geklopt door treffers van Rik Reinirie, Wouter Evers en Rik Willemsen. Vianen-coach Joost Janssen roemde het collectief van zijn ploeg. “We speelden een goede pot tegen een lastige tegenstander. De jongens hebben als collectief hard gewerkt en gestreden voor elke meter en voor elkaar. Tactisch hadden we het goed voor elkaar en maakten we de lange bal van Ysselsteyn onschadelijk.”

Debutant lichtpuntje bij verliezend EGS’20
EGS’20 zakte naar de achtste plaats door een 4-2 nederlaag bij SV United. Trainer Remco ten Hoopen zag een wedstrijd waarin het dubbeltje op de valreep de andere kant opviel. Myron van Dijk en Sander Bisseling brachten voor rust hun ploeg langszij, maar bij de thee leidde SV United al met 3-2. “Het was een 50/50-wedstrijd. We hadden recht op meer, maar aan het einde kon het ook nog 6-2 worden”, legde Ten Hoopen uit. “Ik ben niet boos of teleurgesteld, want dit soort wedstrijden overkomen je. De boys hebben geknokt en we hadden een debutant uit onze O17 (Stan van Beuningen) en dat maakt het ook wel weer erg mooi.”

Uitslagen derde klasse D:
Handel - Constantia 4-1
Excellent - Vitesse’08 2-0
Stiphout Vooruit - Venhorst 3-2
Vianen Vooruit - Ysselsteyn 3-0
Bruheze - Hapse Boys 3-0
SV United - EGS’20 4-2

Stand derde klasse D:
1. Handel 15-35 (pk1)
2. Bruheze 15-34 (pk2)
3. Stiphout Vooruit 15-30
4. Excellent 15-27
5. Vianen Vooruit 15-23
6. Venhorst 15-22
7. SV United 15-21
8. EGS’20 15-20
9. Hapse Boys 15-18
10. Ysselsteyn 15-16
11. Vitesse’08 15-6
12. Constantia 15-3

Vianen Vooruit won van SV Ysselsteyn en meldt zich in de subtop.
Vianen Vooruit won van SV Ysselsteyn en meldt zich in de subtop.
Vianen Vooruit won van SV Ysselsteyn en meldt zich in de subtop.
Vianen Vooruit won van SV Ysselsteyn en meldt zich in de subtop.
Vianen Vooruit won van SV Ysselsteyn en meldt zich in de subtop.

Uit de krant