De Zwaluw is winnaar geworden van de tweede periodetitel.
De Zwaluw is winnaar geworden van de tweede periodetitel. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

5D: De Zwaluw grijpt periodetitel: ‘Dit team is zo gegroeid. Ben er trots op’

Voetbal 2.355 keer gelezen

De Zwaluw heeft zondag beslag gelegd op de tweede periodetitel door op eigen veld af te rekenen met koploper Sporting ST. Omdat VCA verrassend won bij RESIA’46 ligt ook ineens de titelstrijd in klasse 5D weer open. Toxandria versloeg hekkensluiter RKDSO (met veel moeite) en staat nu derde.

De Zwaluw wist dat het bij winst op Sporting ST de tweede periodetitel zou grijpen. Die wetenschap werkte allesbehalve verlammend, want de gasten uit Swolgen-Tienray werden bij vlagen overklast. Na afloop stond er een duidelijke 3-1 op het bord door doelpunten van Rinze Verhoeven, Harm Thielen en Willem van Haren. “Het is heerlijk om op eigen kracht de periode binnen te halen. Ik trof in de warming-up een gefocust team dat gebrand was op de overwinning. Een terechte zege, mijn inziens”, glunderde Michel van de Venn van De Zwaluw na afloop. “Vooral de eerste 35 minuten waren we dominant aan de bal. Daarna heb ik een team gezien dat niet veel weggaf en de strijd aanging. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot. Dit team is zo gegroeid. Ben er trots op.”

Hattrick Tycho Schimmel voor winnend VCA
VCA presteert dit seizoen wisselvallig, maar zet af en toe verrassende uitslagen neer. Dat deed de ploeg van trainer Santino Nas ook op zondag tegen nummer drie RESIA’46, dat met 4-3 werd verslagen. Tycho Schimmel maakte een hattrick, Mathijs Thoonen tikte er eentje binnen namens de dorpsclub uit Sint Agatha. “Het voetballend vandaag minder, maar scorend was het goed. De overwinning was ook verdiend. Je zag bij de 1-1 onze veerkracht en gaven we meteen antwoord”, aldus Nas.

Toxandria nu derde
Door de uitslag in Oeffelt en de verrassende overwinning van VCA op nummer drie RESIA’46 is de strijd om de reguliere titel in de vijfde klasse D weer enorm spannend geworden. Astrantia en Sporting ST hebben de beste papieren, maar Toxandria en De Zwaluw zijn ineens weer outsiders. Die uitgangspositie heeft Toxandria mede te danken aan de 1-2 overwinning bij slotlicht RKDSO. Goals van Thomas van Lieshout en Melvin van Lankveld maakten het verschil in Lomm. “Het was een hele matige wedstrijd, waarin ook nog een doelpunt onterecht werd afgekeurd”, blikte Frank Havens van Toxandria terug.
SVS Stevensbeek verloor op eigen veld SVOC’01 (2-3) en weet dat plek acht dit seizoen het maximaal haalbare zal zijn.

Uitslagen vijfde klasse D:
RKDSO        -         Toxandria 1-2
SVS Stevensbeek        -         SVOC ‘01 2-3
VCA        -         RESIA’46 4-3 
De Zwaluw        -         Sporting ST. 3-1
Astrantia        -         Leunen afgelast
Holthees-Smakt        -         BVV ‘27 afgelast

Stand:
1. Sporting ST. 15-33 (pk1)
2. Astrantia 14-30
3. Toxandria 15-27
4. De Zwaluw 15-27 (pk2)
5. SVOC’01 15-26
6. RESIA’46 15-24
7. Holthees-Smakt 14-23
8. Leunen 14-17
9. SVS Stevensbeek 15-16
10. VCA 15-16
11. BVV’27 14-8
12. RKDSO 15-4

De Zwaluw is winnaar geworden van de tweede periodetitel.
De Zwaluw is winnaar geworden van de tweede periodetitel.
De Zwaluw is winnaar geworden van de tweede periodetitel.

Uit de krant