Excellent heeft haar zinnen gezet op plek drie.
Excellent heeft haar zinnen gezet op plek drie. Foto: Voetbal-shoot.nl/Jeff Meijs

3D: Telraam nodig in Handel? Alles nog mogelijk in top-zeven

Voetbal 1.589 keer gelezen

Handel kwam vorige week weer aan kop van de derde klasse D en lijkt uitstekende papieren te hebben die koppositie te verstevigen. Slotlicht Constantia is te gast op D’n Eikenwal. In de top-7 is nog van alles mogelijk in de strijd om nacompetitievoetbal, waarbij moet worden aangetekend dat Excellent deze zondag het gemakkelijkste affiche heeft.

Voetbal blijft een eigenaardig spelletje, maar de kans dat Handel een scheve schaats rijdt tegen Constantia lijkt eigenlijk onmogelijk. De koploper is sinds de winterstop in goede doen, zowel in de competitie als de beker, terwijl de Wanroijnaren alleen nog niet zijn gedegradeerd omdat ook Vitesse’08 geen punten pakt. De meest scorende formatie tegen de ploeg met de op een na slechtste defensie: trainer Sander Janssen van Handel zal zijn spelers op het hart drukken dat van onderschatting geen sprake mag zijn... Maar de enige vraag lijkt waar de teller zondagmiddag stokt.
Bruheze is al zeker van winst van de tweede periodetitel, maar zal na het verlies bij EGS’20 van afgelopen week geen nieuwe misstap willen maken in de titelstrijd. Middenmoter Hapse Boys ging eerder dit seizoen kansloos onderuit tegen ‘het fysiek sterke’ Bruheze. Kunnen de Boys stunten in Helmond?  

Excellent en Venhorst in race om plek drie
In de top-7 is er nog van alles mogelijk, mede omdat de beide kampioensfavorieten een periodetitel op zak hebben en dus ook plek vier zo goed als zeker genoeg gaat zijn voor nacompetitievoetbal. Tekenen bij het kruisje zullen ze bij Excellent (nu vierde) nog niet doen, want de Oploonaren hebben plek drie inmiddels in het vizier gekregen. In de wetenschap dat Stiphout Vooruit (derde) tegen Venhorst (vijfde) moet, kan de ploeg van coach John Janssen uitstekende zaken doen door zelf ‘gewoon’ te winnen van laagvlieger Vitesse’08. Venhorst zelf weet dat verlies in Stiphout dodelijk is als het deze jaargang nog Stiphout Vooruit wil achterhalen. Ook Vianen Vooruit (thuis tegen Ysselsteyn) en EGS’20 (uit naar SV United) azen nog op een top-vijfklassering. Het devies in Vianen en Escharen zal zijn: alleen winst telt!

Programma derde klasse D:
Handel - Constantia (14.00 uur)
Excellent - Vitesse’08
Stiphout Vooruit - Venhorst
Vianen Vooruit - Ysselsteyn
Bruheze - Hapse Boys
SV United - EGS’20

Stand derde klasse D:
1. Handel 14-32 (pk1)
2. Bruheze 14-31 (pk2)
3. Stiphout Vooruit 14-27
4. Excellent 14-24
5. Venhorst 14-22
6. EGS’20 14-20
7. Vianen Vooruit 14-20
8. Hapse Boys 14-18
9. SV United 14-18
10. Ysselsteyn 14-16
11. Vitesse’08 14-6
12. Constantia 14-3

Uit de krant