De vierdeklassers SIOL en FC de Rakt spelen ook in het nieuwe seizoen tegen elkaar.
De vierdeklassers SIOL en FC de Rakt spelen ook in het nieuwe seizoen tegen elkaar. Foto: Gerno de Haas

Reacties op indelingen amateurvoetbal: ‘Ik vind het helemaal niks’

Voetbal 3.048 keer gelezen

Bij de trainers en spelers van de verschillende amateurclubs uit het Land van Cuijk en de regio Uden is wisselend gereageerd op de nieuwe klasse-indelingen voor het seizoen 2022-2023. “Ik vind het helemaal niks. Nu komt er weer geen hond kijken bij onze uitwedstrijden”, weet SIOL-trainer Peter ten Haaf.

SSS’18-trainer Michel Kuijpers is in zijn nopjes met de indeling van de tweede klasse G, met nagenoeg alleen Brabantse clubs, een onderonsje met Olympia’18 en een verrassende nieuweling in de vorm van Eendracht’30 uit Mook. “Een prachtige klasse”, aldus Kuijpers. Ook uit het kamp van Boekel Sport is met vreugde gereageerd op deze indeling.

‘Blij met meer regioclubs’
De trainers van de ploegen uit de derde klasse D zijn vrijwel allemaal tevreden met de indeling. De Groesbeekse clubs zijn verdwenen en vervangen door Brabantse opponenten. Veel derby’s en interessante ontmoetingen dus. “Een verrassende indeling”, vindt Sander Janssen van VV Handel, “met twaalf ploegen, waarvan vijf nieuwe. Als ik eerlijk ben, denk ik wel dat deze indeling van een minder hoog niveau is dan die van afgelopen jaar.”
Remco ten Hoopen van EGS’20 is daar nog niet zo zeker van. “Vijf nieuwe ploegen, dus de kansen zijn moeilijk in te schatten. Ik ben wel blij met een meer regionale indeling. Venhorst en Vianen komen uit een hogere klasse, dus het wil niet zeggen dat die minder zouden zijn dan Boekel Sport en Groesbeekse Boys. Stiphout Vooruit en Constantia zijn zeker beter dan Germania en De Braak. Dus een sterkere of mindere indeling? Ik weet het nog niet.”
Wilfred Schoonderbeek van Hapse Boys is blij dat de klasse twaalf clubs heeft en kijkt verder uit naar de derby’s tegen Constantia en Vianen Vooruit. “Een derby is mooi en geeft altijd extra lading, maar eigenlijk maakt het niet uit tegen wie we spelen.”

‘Uitdagende klasse’
JVC Cuijk-trainer Dennis Straatman zag dat de indeling van de derde klasse A helemaal op de schop is gegaan. Zo moet de ploeg een paar keer naar de hoek-Ede/Veenendaal, maar wacht ook een Brabants treffen met De Braak uit Helmond. “Een erg uitdagende klasse, moet ik zeggen. Met name in de breedte is deze klasse een heel stuk sterker dan vorig jaar. Wel een leuke competitie, met mooie clubs en alles bij elkaar een kortere reisafstand.”

‘Een leuke competitie, met mooie clubs en alles bij elkaar een kortere reisafstand’

‘Hadden om andere indeling gevraagd’
SIOL speelt in de vierde klasse H wel een derby, tegen HBV, maar moet ook enkele malen richting Oss. Ten Haaf: “We hadden gevraagd of we na een jaar of vier eindelijk weer eens wat meer in de regio konden spelen. VIOS’38, Heijen, DSV en Stormvogels’28 hadden er prima bij gekund en dan had je een prachtige competitie gehad.”
Zijn collega Lucien Roeffen van promovendus HBV spreekt van ‘een prima klasse’. “De Limburgse kant is mogelijk een stuk minder, maar dit is prima zo.”

‘Heel verschil met vorig seizoen’
Michel Janssen van VIOS’38 merkt ‘een heel verschil met vorig seizoen’. “De helft van de clubs in onze klasse (vierde klasse F) is nieuw en voor mijzelf onbekend. Een mooie uitdaging. De doelstelling blijft toch gewoon om een stabiele vierdeklasser te blijven.” De Beugenaren treffen in ieder geval buurman Heijen en nieuweling Sambeek. “Ik vind deze indeling ruk’’, lacht Sambeek-aanvoerder Dennis van Well. “Moeten we weer naar al die Limburgse ploegen, al liggen DSV, Merselo, Bergen en Heijen gelukkig wel om de hoek. En ook weer veertien ploegen. Dan weet je nu al dat je na de winterstop elke week op donderdag speelt. Maar we gaan onze huid duur verkopen.”

Herverdeling vijfde klassen
De vijfde klasse is ook aangepast. De degradanten Toxandria en De Zwaluw zitten bij elkaar in de vijfde klasse D en daarin spelen zij onder meer een derby tegen VCA en Holthees-Smakt. Michel van de Venn van De Zwaluw zegt: ‘’Elf tegenstanders en dus 22 wedstrijden bevalt me wel. Voor mijn spelers zullen het vooral onbekende tegenstanders zijn. We focussen ons lekker op onszelf en de ontwikkeling van het team.’’
Ook Astrantia zit in deze klasse, met zowel Noord-Limburgse als Oost-Brabantse verenigingen. Patrick Pothuizen spreekt van ‘een prima indeling’. “Met gelukkig minder reisafstanden.”
DWSH’18 blijft in de vijfde klasse E en is in die klasse, met veel clubs uit Uden en Veghel, de enige formatie uit het Land van Cuijk.

Uit de krant

Uit de krant