Achates speelt donderdag tegen SPV.
Achates speelt donderdag tegen SPV. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

Achates aast op plek in derde klasse, Hapse Boys wil lijfsbehoud

Voetbal 39 keer gelezen

Voor Hapse Boys en Achates gaat de nacompetitie donderdagavond van start. Achates treft op de eigen Niersvallei het onbekende SPV. Hapse Boys moet op bezoek bij HBSV een eerste stap zetten richting lijfsbehoud. Inzet bij beide duels is een plekje in de finale op zondagmiddag.

De opdracht voor beide teams is duidelijk: er moet gewonnen worden om een finaleplaats (op neutraal terrein) af te dwingen. Achates treft met SPV een ploeg die afgelopen zondag al in actie kwam. Toen werd met 1-2 gewonnen bij Meterik. SPV eindigde afgelopen jaargang ‘slechts’ als zesde in de vierde klasse E, maar de vorm is uitstekend. De ploeg uit Wierden is nu tien duels op rij ongeslagen. Grootste kwaliteit is doelpunten (68) maken, want alleen kampioen Stiphout Vooruit scoorde het afgelopen seizoen vaker.
Achates eindigde het afgelopen seizoen knap als tweede in de vierde klasse G en kon lange tijd als enige kampioen Constantia bijbenen. De laatste vier competitiewedstrijden gingen echter verloren door de Ottersummers, die zodoende niet in ‘promotievorm’ aan de halve finale gaan beginnen. Wel heeft de ploeg van trainer Sven Jeuriëns het thuisvoordeel. Bij winst wacht zondag de winnaar van het duel Bruheze-EWC’46.

Hapse Boys treft HBSV ‘uit vorm’
Hapse Boys reist met een redelijk gevoel af naar Hout-Blerick. De ploeg van trainer Wilfred Schoonderbeek eindigde als voorlaatste in de derde klasse D, maar was op 24 maart van dit jaar nog zonder overwinning. Dankzij een ijzersterke eindspurt werd directe degradatie afgewend. De Hapsenaren krijgen nu de kans om handhaving te bewerkstellingen. Dan zal er echter eerst donderdag afgerekend moeten worden met HBSV. De Midden-Limburgers wonnen slechts één van hun laatste negen wedstrijden in klasse 3C. Als Hapse Boys wint, wacht in de finale de winnaar van De Leeuw-RKHSV.

Tweede ronde, donderdag 16 juni:
9. Leonidas W - Oranje Blauw’15
10. Voerendaal - FC Maasgouw
11. VV De Leeuw - RKHSV
12. Maarheeze - FC Kerkrade-West
13. Neerkandia - VESTA’19
14. Bruheze - EWC’46
15. Achates - SPV
16. FC de Rakt - HVV Helmond
17. SC Jekerdal - Centrum Boys
18. VV Born - RKVV Wijnandia
19. HBSV - Hapse Boys
20. SV De Braak - Haelen

Finale, zondag 19 juni (neutraal terrein):
Winnaar 9 - Winnaar 17
Winnaar 10 - Winnaar 18
Winnaar 11 - Winnaar 19
Winnaar 12 - Winnaar 20
Winnaar 13 - Winnaar 16
Winnaar 14 - Winnaar 15

Uit de krant

Uit de krant