SSS'18-coach Michel Kuijpers (midden): 'Ik ben trots op deze ploeg.'
SSS'18-coach Michel Kuijpers (midden): 'Ik ben trots op deze ploeg.' Foto: Bas Delhij

SSS’18 gedegradeerd: ‘Misschien zijn we beter af in de tweede klasse’

Voetbal 659 keer gelezen

OVERLOON | Aan het verblijf van SSS’18 in de eerste klasse is een einde gekomen. In de eerste ronde van de nacompetitie ging de Overloonse ploeg op eigen veld met 0-2 onderuit tegen SV Someren, wat degradatie betekent. “We moeten realistisch zijn en concluderen dat we, gezien onze verjonging van de selectie, misschien beter af zijn in de tweede klasse”, aldus SSS’18-coach Michel Kuijpers.

Maico Meulen en Koen de Louw velden met treffers in het laatste kwartier het vonnis over SSS’18, dat als nummer voorlaatst van de eerste klasse D wist dat het sowieso drie keer moest winnen om degradatie af te wenden. “We konden vandaag maar één helft brengen wat we moesten brengen en na zestig minuten was het gewoon op bij ons. In de eerste helft waren we zeker de bovenliggende partij, maar we wisten weinig te creëren. De 0-1 zag je een beetje aankomen. We konden de ruimtes steeds moeilijker belopen en Someren werd sterker”, toonde Kuijpers zich realistisch over de nederlaag. “Het seizoen duurde net te lang.”

‘Trots op deze groep’
Dat zijn ploeg directe degradatie had afgewend, was eigenlijk al meer dan voor het seizoen werd verwacht in Overloon. Kuijpers: “Daarom ben ik ontzettend trots op mijn groep en op wat ze het afgelopen seizoen hebben gepresteerd. Als we hadden vooraf hadden gezegd dat we zestien punten zouden halen, dan had menigeen ons voor gek verklaard. Gedurende het seizoen wisten we het onze tegenstanders steeds moeilijker te maken en sprokkelden we steeds meer punten. Maar misschien zijn we beter af in de tweede klasse. Daar kunnen we weer gaan bouwen aan een nieuwe talentvolle groep.”
Geen hernieuwd treffen met Volharding, maar een derby tegen Olympia’18 in de tweede klasse, is wat SSS’18 rest voor volgend seizoen. “Als sportman wil je natuurlijk het hoogst haalbare, maar als club zijnde is dit misschien wel beter, zeker als je naar de toekomst kijkt. We gaan nu vakantie vieren, want dat hebben deze jongens verdiend. Komend weekend nog een weekendje weg met de boys, mooi afsluiten en in augustus met een volle accu weer fris starten”, besloot Kuijpers.

Uit de krant

Uit de krant