Heijen bleef met lege handen na het verlies bij VIOS'38.
Heijen bleef met lege handen na het verlies bij VIOS'38. Foto: Fons de Bruin/Voetbal-shoot.nl

4G: Milsbeek dwingt toch nog nacompetitie af, Toxandria degradeert

Voetbal 724 keer gelezen

Toxandria is gedegradeerd naar de vijfde klasse. De Rijkevoortse formatie geloofde vooraf nog in een wonder, maar verloor thuis met 1-7 van EWC’46, dat daarmee de derde periodetitel pakte. SV Milsbeek boekte eveneens een plekje in de nacompetitie omdat het zelf won van Merselo, en Heijen en DSV, die betere papieren hadden, allebei verloren. De Zwaluw eindigde als voorlaatste en wacht nu play-offs tegen degradatie.

Na de onverwachte (eerste seizoens)overwinning op Stormvogels’28 vorige week keerde op sportpark Kampzicht de hoop op een klein wonder terug. Het bleek hopen tegen beter weten in, want Toxandria - dat bij voorkeur met ruime cijfers moest winnen - keek al snel tegen een achterstand aan en liet het vervolgens lopen. Via een 0-5 ruststand werd het 1-7 voor EWC’46. Een afscheid in treurnis dus voor trainer Steef Peters, die onlangs zijn vertrek aankondigde bij ‘Tox’ ondanks een eerdere contractverlenging.
De zevenklapper in Rijkevoort was ‘goed nieuws’ voor De Zwaluw, dat zelf met 1-4 verloor van Stormvogels’28 en daarmee werd veroordeeld tot de play-offs. Alleen Stijn Caspers vond het doel namens de Oeffeltenaren, die in een tweeluik met VV Gassel (nummer 12 van de vierde klasse H) gaan uitmaken wie er degradeert uit de vierde klasse.


Toxandria is gedegradeerd uit de vijfde klasse na een oorwassing tegen EWC’46. - Foto: Harrie Veldpaus

SV Milsbeek in extremis de nacompetitie in
SV Milsbeek heeft in extremis deelname aan de nacompetitie voor promotie afgedwongen. De Noord-Limburgers wonnen met 1-0 van Merselo, dat bij winst zelf de derde periodetitel gepakt had. Op aangeven van Mitch Kramer scoorde Bas Broekman de enige goal van de middag aan de Zwarteweg. De winst bleek uiteindelijk goud waard, want Heijen verloor bij VIOS’38 met 2-0 (goals: Lars Bindels en Dennis Jenniskens) en verspeelde daarmee de derde plaats. “De spelers vochten als leeuwen. Wij wilden wel, maar konden niet. Dat kwam vooral door de spanning. Zeker na rust hebben we er echt alles aan gedaan, maar de bal wilde er niet in. Maken we 1-1, dan winnen we deze pot, maar die bleef uit”, baalde Heijen-coach Peter ten Haaf, die volgend seizoen aan de slag gaat bij SIOL.
Ook DSV had vooraf betere papieren dan Milsbeek, maar de ploeg uit Sint Anthonis verloor de derby tegen kampioen Constantia. In Wanroij werd het 2-1. “We wilden met een goed gevoel afscheid nemen van dit seizoen en dat is gelukt”, zag Gert Jan Reijnen (Constantia). “De eerste helft creëren we veel kansen en in de tweede helft hadden we de controle. Pas tien minuten voor tijd kwamen zij terug in de wedstrijd door een penalty. Wanneer je uiteindelijk met tien punten verschil kampioen wordt, laat dat het krachtsverschil zien.” Treffers van Joeri van de Weijer en Bas Selten maakten tegen buurman DSV het verschil namens de Wanroijse equipe.
Achates-Montagnards (1-4) was een duel voor de statistieken, maar het vierde verlies op rij betekent wel dat de Ottersummers met een slecht gevoel aan de nacompetitie zullen beginnen.

Uitslagen maandag 6 juni:
Achates-Montagnards 1-4
Constantia-DSV 2-1
SV Milsbeek-Merselo 1-0
Toxandria-EWC’46 1-7
VIOS’38-Heijen 2-0
De Zwaluw-Stormvogels’28 1-4

Stand vierde klasse G:
1. Constantia 24-50 (K)
2. Achates 24-40 (NC)
3. SV Milsbeek 24-38 (NC)
4. EWC’46 24-37 (NC)
5. Montagnards 24-37
6. Heijen 24-36
7. DSV 24-35
8. SV Oostrum 24-35
9. Stormvogels’28 24-35
10. VIOS’38 24-33
11. Merselo 24-33
-----------------------------
12. De Zwaluw 24-13 (P/D)
================
13. Toxandria 24-10 (D)

De Zwaluw was niet opgewassen tegen Stormvogels'28 en ging onderuit.
De Zwaluw was niet opgewassen tegen Stormvogels'28 en ging onderuit.
De Zwaluw was niet opgewassen tegen Stormvogels'28 en ging onderuit.
De Zwaluw was niet opgewassen tegen Stormvogels'28 en ging onderuit.
De Zwaluw was niet opgewassen tegen Stormvogels'28 en ging onderuit.

Uit de krant

Uit de krant