Groesbeekse Boys legde Vitesse'08 zaterdagavond over de knie.
Groesbeekse Boys legde Vitesse'08 zaterdagavond over de knie. Foto: Bas Delhij

3D: Boekel Sport dankt buurman Handel, winst Excellent en knap puntje Hapse Boys

Voetbal 1.276 keer gelezen

De strijd om het kampioenschap in de derde klasse D gaat inmiddels alleen nog maar tussen Boekel Sport en Groesbeekse Boys. Beide titelkandidaten wonnen eenvoudig en zagen Melderslo voor het eerst dit seizoen verliezen. Handel was een maatje te groot voor de Noord-Limburgers en blijft vierde, maar weet dat Excellent minder verliespunten heeft: de Oploonaren wonnen bij De Braak. Hapse Boys pakte een puntje bij EGS’20.

Boekel Sport begon met enige druk op de ketel aan het treffen met Ysselsteyn, in de wetenschap dat een dag eerder Groesbeekse Boys al gehakt had gemaakt van Vitesse’08 (6-1, Gennepse goal van Gijs Giebels). Het werkte blijkbaar niet verlammend op de manschappen van trainer Marc van de Ven, die uiteindelijk eenvoudig met 3-0 wonnen. Jari Claasse, Jan van den Acker en Jesse van Moorsel zorgden ervoor dat het eenzijdige duel al na 55 minuten was beslist in het voordeel van Boekel Sport, bij wie Sten Krol na anderhalf jaar blessureleed zijn rentree vierde. Met de winst deed Boekel Sport ook een groot plezier aan Handel, Excellent en EGS’20, die bij een periodetitel van het goed geklasseerde Ysselsteyn ook bij plek vier nacompetitievoetbal aan zich voorbij zouden zien gaan.

Winst voor Excellent en Handel
Excellent heeft de beste papieren voor die vierde plek dankzij een eenvoudige overwinning bij SV De Braak, al moeten de Oploonaren komende week tegen Boekel Sport. De Braak leverde alvast geen problemen op voor Excellent, dat in Helmond met 1-3 zegevierde door goals van Timo Cornelissen, Joris Verberk en Frans Cuppers. “We zijn klaar voor de topper tegen Boekel”, zei John Janssen van Excellent, dat een puntje achterstand heeft op VV Handel. De ploeg van coach Sander Janssen bezorgde Melderslo in de 22ste speelronde pas de eerste nederlaag van deze jaargang: 4-2. Teun Graat zette Handel op voorsprong, maar de gasten namen daarna de leiding. Via Rob Manders, Balder van Osch en Geert van de Bosch werd het alsnog 4-2 voor de thuisclub. “Een heerlijke overwinning! Volgende week afsluiten tegen Germania en dan hopen dat de concurrenten nog punten laten liggen”, aldus Janssen.

Knap puntje Hapse Boys
Hapse Boys gaat de slotfase van de competitie in met een marge van vijf punten op slotlicht Germania, waardoor directe degradatie zo goed als zeker lijkt te zijn afgewend. Ook hebben de Hapsenaren nog een kleine kans op handhaving, al had er dan vandaag eigenlijk gewonnen moeten worden bij EGS’20. Het werd in Escharen 1-1. Daarmee kreeg EGS’20 volgens trainer Remco ten Hoopen te weinig. “We hadden gewoon dik moeten winnen, al kregen zij bij 1-1 nog een goede kans voor open doel en hadden ze een penalty moeten hebben. Helaas lukte het niet. Daarmee is onze nacompetitiedroom vervlogen. Handel gaat niet verliezen van Germania en het doelsaldo van Excellent is veel beter. Het is niet anders.”
Zijn college Wilfried Schoonderbeek van Hapse Boys was content met het gelijkspel. “Uiteindelijk creërden beide teams voldoende kansen voor de overwinning. Met nog twee wedstrijden blijft het spannend. We gaan zien hoe ver we komen, maar ik heb vandaag een hard werkend team gezien dat na een bruiloft gisteren (van assistent-trainer Thijs Kemperman, red.) liet zien dat ze ook dan blijven vechten voor een resultaat. Mooi dat deze boys de kop nooit laten hangen...” Hidde Leegstraten zette EGS’20 op 1-0. Rens Thijssen maakte gelijk.

Uitslagen zaterdag 21 en zondag 22 mei:
Groesbeekse Boys-Vitesse ‘08 6-1 (zaterdag)
Boekel Sport-Ysselsteyn 3-0
SV De Braak-Excellent 1-3
EGS ‘20-Hapse Boys 1-1
VV Handel-Melderslo 4-2

Stand derde klasse D:
1. Groesbeekse Boys 23-54
2. Boekel Sport 22-52 (P)
3. Melderslo 22-47
4. Handel 23-40
5. Excellent 22-39
6. EGS’20 22-35
7. SV Ysselsteyn 22-26
8. Rood Wit 22-24
9. SV United 22-23
10. Vitesse ‘08 22-22
---------------------------------
11. Hapse Boys 22-17
12. SV De Braak 22-15
===================
13. Germania 22-12

Programma zondag 29 mei:
Excellent-Boekel Sport
Germania-Handel
Hapse Boys-SV United
Melderslo-SV De Braak
Vitesse’08-Rood Wit
Ysselsteyn-EGS’20

Groesbeekse Boys legde Vitesse'08 zaterdagavond over de knie.
Groesbeekse Boys legde Vitesse'08 zaterdagavond over de knie.
Groesbeekse Boys legde Vitesse'08 zaterdagavond over de knie.
Groesbeekse Boys legde Vitesse'08 zaterdagavond over de knie.
Groesbeekse Boys legde Vitesse'08 zaterdagavond over de knie.

Uit de krant