Wies Weijers (met bal) van VIOS/Spes zoekt onder de korf naar een vrije teamgenote. VIOS/Spes verloor met 12-19.
Wies Weijers (met bal) van VIOS/Spes zoekt onder de korf naar een vrije teamgenote. VIOS/Spes verloor met 12-19.

Eerste verlies VIOS/Spes in zaal

Overige sport 514 keer gelezen

GENNEP | De korfbalsters van VIOS/Spes zijn in de zaalcompetitie van de Topklasse tegen de eerste nederlaag op gelopen. In sporthal Pica Mare in Gennep vonden de speelsters van trainer Niels Schallenberg tegen regerend kampioen Be Quick met 12-19 hun Waterloo. Het was voor de thuisploeg zelfs de eerste nederlaag in de zaalcompetitie in ruim drie jaar.

Na de topper tegen DDW vorige week stond ook zondag een topwedstrijd op het programma tegen Be Quick. Waar VIOS/Spes de volle punten pakte in de eerste competitieronden, stond Be Quick nog op 0. De speelsters uit Nuland waren dan ook gebrand op hun eerste zege.
VIOS/Spes begon het meest overtuigend aan de wedstrijd. Hoewel er weinig gescoord werd door beide ploegen, speelde het team uit Milsbeek/Ottersum beter en ging met een 9-6 voorsprong halverwege de kleedkamer in.
Na rust was het echter een ander verhaal. Be Quick haakte aan en kwam terug tot 9-9. De thuisploeg verzuimde om de vele kansen in doelpunten om te zetten, mede door goede verdedigende druk van Be Quick. En waar het schotpercentage bij VIOS/Spes zeer laag was, was Be Quick juist erg zuiver in de afronding. Hoewel het aantal kansen gelijk was, liep Be Quick daardoor steeds verder uit.
Ondanks omzettingen in de vakken en met enkele invallers lukte het Niels Schallenberg niet om de ploeg aan de praat te krijgen. Met 12-19 liep de thuisploeg voor het eerst in ruim 3 jaar tegen een nederlaag aan in de zaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant