Femke Houtepen en Nora Kwant tijdens de Kick Off van het seizoen.
Femke Houtepen en Nora Kwant tijdens de Kick Off van het seizoen. Foto: Flamingo's'56

Volleybalclub Flamingo’s ‘56 krijgt vleugels door jong elan

Overige sport 433 keer gelezen

GENNEP | Eerst trainen, en daarna is er tijd voor een interview. Deze redacteur ziet daarom eerst dat het sportief wel goed zit met de Roze Vogols om in het gesprek met piepjonge bestuurders Femke Houtepen (19) en Nora Kwant (18) en de ervaren Herman Franken (62) te concluderen dat de club ook organisatorisch weer staat. 

De Gennepse volleybalvereniging Flamingo’s ‘56 verkeerde anderhalf jaar geleden organisatorisch in zwaar weer. Een gebrek aan vrijwilligers en bestuursleden was de levensbedreigende kwaal waarmee de club kampte. Het tij keerde toen jonge leden zich aanmeldden om taken op zich te namen. Nora Kwant en Femke Houtepen werden benaderd om als stagiaires ingewerkt te worden voor respectievelijk de voorzitterspost en de functie van secretaris. “De nieuwe voorzitter Hanneke Noij nam me overal mee naartoe en legde zaken uit”, zegt Nora, “Hanneke wist hoe het inhoudelijk werkte, en ik wist veel van deze club.” Zo werd Femke ingewerkt door Bianca van Elsbergen. “We zijn nu zo ver dat wij Hanneke en Bianca bijpraten over wat wij besproken hebben”, zegt ze.
Naast de jonge twee bestuurders verwelkomde Flamingo’s veel jonge leden die zich inspanden voor de kernteams. “De kernteams hebben coördinators die de kernteamleden aansturen. Daardoor hoeven de bestuursleden niet zelf alles organiseren”, zegt Nora. “Een ander effect is dat vanuit de kernteams vrijwilligers gemakkelijker benaderbaar zijn en de bereidheid groot is”, vult Femke aan.
Een half jaar na de crisis weerstaat de vereniging steeds meer de vergelijking met de statige en sierlijke vogel. De club is er nog niet, maar de toekomst ziet er goed uit. “We werken samen met Montagnards, het recreantentoernooi heeft een impuls gekregen, we starten de volleybalspeeltuin voor peuters en kleuters. En er lopen gesprekken met Vitesse’08 over beachvelden”, zegt penningmeester Herman Franken. Hoe zien de bestuursleden de toekomst over enkele jaren? “We zijn weer gegroeid en het Flamingo’s-gevoel zoals wij dat vroeger beleefden is dan weer helemáál terug”, zegt Femke.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant