Grote feestvreugde na de verrassende 3-2 overwinning.
Grote feestvreugde na de verrassende 3-2 overwinning. Foto: Jos Gröniger

FAST zorgt voor bekerstunt en klopt Sliedrecht Sport

Overige sport 1.065 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De dagen van volleybalorganisatie ARBO Rotterdam / FAST zijn geteld. De voor hun diensten bedankte speelsters werken de laatste wedstrijden in het zevenjarige bestaan van FAST af. In die laatste levensfase hopen staf en team op een wonder in de vorm van een mooi resultaat. Dat mirakel voltrok zich dinsdagavond in een roze gekleurde Activiahal in Sint Anthonis. In het eerste halve finaleduel van het Nederlandse bekertoernooi tegen Sliedrecht Sport boekte FAST een verrassende 3-2 overwinning (17-25, 16-25, 25-23, 25-18,15-9). 

In de strijd om een finaleplaats op paasmaandag 10 april in De Maaspoort in Den Bosch heeft FAST een verrassende voorsprong genomen. Dinsdagavond wacht in Sliedrecht de return. Nog een surprise in het bekertoernooi verlengt het bestaan met een week.  Het leven van de volleyballende samenwerkingsorganisatie uit Gennep en Sint Anthonis zou immers worden beëindigd op zondag 2 april. In de B-poule speelt FAST dan in Gennep de laatste wedstrijd op eredivisieniveau tegen Draisma Dynamo. Ook de bekerwedstrijd tegen Sliedrecht Sport wilden de teamleden graag in ‘bakermat’ Gennep spelen. De ploeg verwachtte dat het thuisvoordeel in Pica Mare groter zou zijn. Daar wilde het bestuur om praktische reden niet aan meewerken. 

Niet op de gewenste locatie, maar wel in een flamingo roze ambiance trad FAST, met verrassend brede selectie aan tegen de regerend landskampioen Sliedrecht Sport. Tegen de Zuid Hollandse ploeg met oud-FAST-speelster Noa Rahangmetan als spelverdeelster hoopte FAST vooraf een of twee sets te pakken. Daarmee zou het niet helemaal kansloos zijn in de return in Sliedrecht.
De bezoekers hadden in de eerste twee sets slechts een enkele tempoverhoging nodig om FAST af te schudden. Met 17-25 en 16-25 keek FAST tegen een terechte achterstand op. De Zuid Hollandse dames hielden het niveau in de derde set niet vast, en daar profiteerde FAST van. Het geloof in de setwinst groeide met elk behaalde punt. Bij de verrassende comeback van de lang uitgeschakelde Noa Klerkx spon de ploeg garen. Steeds meer speelsters stonden op en vormden weer een hecht collectief.
Bij 18-14 geloofde de thuisploeg er in, maar Sliedrecht knokte terug. Het voorkwam echter niet dat de set met 25-23 naar FAST ging. Het roze publiek ging achter de thuisploeg staan. Steeds meer werd duidelijk dat een sensatie in de lucht hing. FAST greep zijn kansen en wees Sliedrecht met 25-18 terug.
In de vijfde set nam Sliedrecht de leiding, maar spoedig deelde FAST de lakens uit. Via 8-5 halverwege werd de set met 15-9 gepakt en de tegenstander op een 3-2 nederlaag getrakteerd.
Speelsters en staf vierden uitgelaten feest. Er werden heel wat traantjes weggepinkt. “Dit is het beste antwoord op alle perikelen van de laatste maanden”, klonk het. Trainer Ziemba kon zijn geluk niet op. “We merkten dat Sliedrecht met krachten gegooid had in de eerste sets. En we wisten ook dat zij niet door het midden aanvielen. Onze analyses waren sterk.” Gerust op de return was hij nog niet. “Als Sliedrecht een goede dag heeft, zijn zij sterker. Maar wij hebben ook aangetoond sterk te kunnen spelen. Als we met een brede selectie naar Sliedrecht kunnen gaan, maken we kans op de finale. Dat zou na alle ontwikkelingen echt mooi zijn.”

De return vindt dinsdag 21 maart plaats in sporthal De Basis in Sliedrecht . De aanvang is 20.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant