Trainer Niels Schallenberg:
Trainer Niels Schallenberg: "Veel doelstellingen uit het beleidsplan zijn al bereikt." Foto: Jos Gröniger

Korfbalsters VIOS/Spes op drempel van Topklasse

Overige sport 1.851 keer gelezen

OTTERSUM / MILSBEEK | Behoort de Top van Limburg weer tot de top van het dameskorfbal? Niels Schallenberg, de trainer van de samenwerkingsorganisatie VIOS/Spes uit Ottersum en Milsbeek vindt van wel. Hoewel het eerste achttal van de korfbalorganisatie zondag waarschijnlijk tegen Odio uit Millingen aan de Rijn de titel pakt in de Hoofdklasse, en pas komend seizoen toetreedt tot de Topklasse is Schallenberg er zeker van. “Eigenlijk behoren we nu al tot de top vier van Nederland.”

Een gewaagde uitspraak? Wie de nog jonge historie van VIOS/Spes kent, weet beter. De beide korfbalclubs hebben dit seizoen over de hele lijn de handen ineengeslagen en bieden speelsters in alle categorieën de mogelijkheid op het gewenst niveau te sporten. In de zaal en op het veld is breedte- en prestatiesport gewaarborgd.

Prestatief zijn VIOS en Spes naar elkaar gegroeid voordat het tot een samenwerking kwam. Ook op het prestatieve vlak gaat het de organisatie voor de wind. In de veldcompetitie komt VIOS/Spes 1 al uit in de Topklasse, in de zaal is dat een kwestie van tijd. Ook het tweede seniorenteam klopt aan de deur van de hoogste reserveklasse. Voeg daarbij de klassering van de meisjes A (promotie naar Hoofdklasse) en B (Hoofdklasse play off) en je concludeert bijna dat een bijstelling van beleidsplan nu al nodig is. “Die doelstellingen uit ons beleidsplan zijn al gehaald”, zegt de coach.

Zondag kan weer een streven afgevinkt worden. “Het klinkt arrogant maar we gaan zeker winnen. Kijk dit is de stand. Wij hebben alle elf de wedstrijden gewonnen en hebben tweeëntwintig punten. Odio heeft evenveel wedstrijden gespeeld en slechts één punt. We gaan er zondag een mooie wedstrijd van maken. Er zit in Pica Mare veel publiek. Bovendien hebben we de eerste wedstrijd al met 32-8 gewonnen”, zegt Schallenberg, “De kwaliteit van ons team is dat we allemaal kunnen scoren. Bovendien is ons scoringspercentage hoog. Één op de vier schoten is raak in wedstrijden. Dat is uitzonderlijk, zeker omdat er met een schotklok gewerkt wordt. Er moet vaak snel geschoten worden. Daarnaast verdedigen we sterk.” Hij wijst daarop op Elle Bindels. “Elle is de beste verdedigster in ons team.” De speelster legt uit hoe dat zit. “Ik kan me erg goed concentreren op mijn tegenstander. Ik sta vaak op de beste aanvalster”, zegt de Ottersumse, die al zeven seizoenen onder Niels Schallenberg traint, “We zijn een hecht vriendenteam. Er valt heus wel eens een onvertogen woord maar in de wedstrijd pikken we dat van elkaar.” Met vertrouwen kijkt ze uit naar zondag: “Wat we gaan doen? Een feestje bouwen.”
De twee kijken uit naar de wedstrijden in de Topklasse. “We willen ons komend seizoen plaatsen voor de play offs, en dat moet kunnen. In oefenwedstrijden hebben we alle teams al eens verslagen.”
Schallenberg richt zich inmiddels ook op de veldcompetitie. “Die start over zes weken. Ook daar gaan we voor een play off-plaats.” De concurrentie is gewaarschuwd.

Uit de krant