Afbeelding

Geniet van de vele voordelen van een huurauto

Zakelijk 350 keer gelezen

Een uitje met een voetbalteam, een gezinsvakantie, een verhuizing, er zijn talloze situaties waarin een gehuurde auto van pas komt. Zelfs als je wel in het bezit van een eigen voertuig bent, is gezamenlijk huren vaak aantrekkelijker. Hieronder een aantal voordelen van de huurauto, alsmede voorbeelden van typische situaties waarin je op zoek gaat naar het beste autoverhuurbedrijf.

Geld uitsparen door (optioneel) je rit te laten sponsoren
Dat laatste is een makkelijk rekensommetje. Woon je bijvoorbeeld in Utrecht, dan zoek je op Autoverhuur Utrecht om vervolgens bij Autohopper uit te komen. Deze slimme verhuurder heeft vestigingen in heel Nederland en heeft een deel van zijn wagenpark van reclame voorzien om de kosten te drukken. Daar profiteer je als huurder van. De reclames zijn nooit aanstootgevend, dus het hindert niet zo veel wat er op de auto staat, zolang hij je maar van A naar B brengt. Dat kan een 9-persoonsbusje zijn voor een uitje met een voetbalteam. Of een personenauto voor wie bijvoorbeeld niet in Nederland woont en hier familie en vrienden wil bezoeken. 

Duurzamer vervoer
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij het zojuist genoemde Autohopper. Het incidenteel huren van een voertuig is dat op zich natuurlijk al, omdat je op andere dagen voor openbaar vervoer of de fiets kiest. Wie niet voor elk wissewasje in een auto stapt, draagt bij aan een betere planeet. Bovendien heeft ons land een prima netwerk van treinen, bussen, trams en metro. Goedbeschouwd kun je overal komen zonder auto. Tel de aanschafprijs en vaste maandlasten op: je bent goedkoper uit als je openbaar vervoer met zo nu en dan een huurauto combineert. Betrek je op een dag een nieuwe woning, dan huur je een busje om op de verhuiskosten te besparen. Ook voor je portemonnee ben je dus duurzamer bezig. 

Geen vaste maandlasten
Over maandlasten gesproken: het ontbreken daarvan is een voordeel op zich. Van brandstof en onderhoud tot verzekeringen en wegenbelasting, afgezien van de prijs van de auto zelf. Bij een huurauto zijn deze doorberekend, dat is waar, maar blijft de huurprijs aantrekkelijk omdat de wagen optimaal benut wordt.

Alle doorberekende kosten delen
Wie voor een familie-uitje of weekendje weg met vrienden een auto huurt, profiteert van diezelfde doorberekende kosten. Er ontstaat geen discussie over de kosten wanneer de hele groep met jouw auto op pad gaat. De een vraagt een bescheiden prijsje voor de benzine, de ander wil ook zijn recente APK in rekening brengen. Dat geeft nog wel eens wrijving. Bij een huurauto deel je de prijs simpelweg door het aantal inzittenden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant