CDA-fractievoorzitter Twan Reintjes toont het bord 'een straat erbij' ook in de gemeente Gennep.
CDA-fractievoorzitter Twan Reintjes toont het bord 'een straat erbij' ook in de gemeente Gennep. Eigen foto

Ook doorbouwen in de gemeente Gennep

Wonen 550 keer gelezen

GENNEP | Het CDA Limburg heeft de ambitie om in ieder dorp in Limburg minimaal een straat bij te bouwen in de strijd tegen het woningtekort.

Vorige week donderdag tekende Minister Hugo de Jonge samen met gemeenten en provincie Limburg de woondeal Limburg waarin is afgesproken dat er tot 2030 minimaal 26.500 woningen bij moeten komen in Limburg. Daarbij pleit het CDA Limburg voor bouwen in steden én in elk Limburgs dorp. Alleen zo blijven dorp en stad leefbaar. Gennep tekende mee voor bijna 400 woningen.
“In alle kernen is het van belang dat er op basis van concrete behoefte woningen bijgebouwd worden, zodat jongeren een kans krijgen op de woningmarkt en dat hun ouders op hun beurt oud kunnen worden in de eigen vertrouwde omgeving”, aldus CDA fractievoorzitter Twan Reintjes. In heel Limburg hebben locale CDA-ers met straatnaambordjes duidelijk gemaakt dat de provincie een actievere rol moet nemen bij realisatie van de woningbouwopgave. Ook zou de provincie bouwen buiten de bestaande stedelijke contouren toe moeten staan om de gestelde ambitie ingevuld te krijgen. Daarnaast pleit CDA Limburg voor een zogenaamde woonbrigade om de bestemmingsplan- en vergunningsprocedures bij gemeenten te versnellen. Het speciale team ambtenaren moet gerichte ondersteuning bieden aan gemeenten bij woningbouwprojecten ter uitvoering van de ambitie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant