Venhorst won bij Vitesse'08.
Venhorst won bij Vitesse'08. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

3D: Handel laat zich verrassen, belangrijke zege Excellent en Venhorst

Voetbal 2.766 keer gelezen

Handel is niet langer meer de koploper van de derde klasse D. De ploeg van trainer Sander Janssen ging verrassend onderuit bij laagvlieger Ysselsteyn en zag Bruheze winnen. In de strijd om nacompetitievoetbal deed Excellent zeer goede zaken. Ook EGS’20, Hapse Boys en Venhorst mochten drie punten bijschrijven.

Handel heeft twee weken mogen genieten van de koppositie. Vandaag ging het echter mis bij Ysselsteyn. De Limburgers hadden dit seizoen thuis alleen nog maar gewonnen van Vitesse’08 en Constantia, maar verraste de lijstaanvoerder met 3-2. Guus Fonken en Teun Graat vonden het netje namens de gasten. “Het was een ontzettend zure nederlaag. Daar laten we het vandaag bij”, blikte Janssen kort maar duidelijk teleurgesteld terug op de ontmoeting in Ysselsteyn. Daarbij werd in Handel al niet uitgegaan van een steuntje uit onverwachte hoek, want Constantia legde weliswaar een goede wedstrijd op de mat tegen Bruheze, maar ging toch voor de zestiende keer deze jaargang onderuit: 1-2. Joeri van de Weijer was trefzeker namens de hekkensluiter.

Excellent doet goede zaken
Excellent nestelde zich naast Stiphout Vooruit op de derde plek na een uiteindelijk verdiende 3-0 overwinning op Vianen Vooruit. Timo Cornelissen, Sven van Gelder en Frans Cuppers maakten het verschil namens de Oploonaren. “Het was een goede wedstrijd van onze kant. We hebben heel goed verdedigd, ontzettend hard gewerkt en diverse prima aanvallen op de mat gelegd, waaruit we twee keer scoorden”, zag John Janssen van Excellent. Zijn collega Joost Janssen erkende dat Excellent beter was: “Maar het zat vandaag ook niet mee. We begonnen goed met paar kleine kansen. Daarna kreeg Excellent twee kansen en ze scoorden meteen de 1-0. Wij gaan deze week weer twee keer hard trainen en een goed plan bedenken voor komende zondag tegen Vitesse.”

Winst voor EGS’20 en Venhorst
Excellent dankte de (gedeelde) derde plaats mede aan de 2-1 overwinning die EGS’20 boekte op Stiphout Vooruit. Tom Gerrits en Myron van Dijk zette de thuisploeg op voorsprong voordat de gasten uit Stiphout de eindstand op 2-1 zetten. “We hebben als team een echte team prestatie geleverd. Geknokt voor elke meter tegen voetballend de best voetballende ploeg uit de competitie”, vond EGS’20-coach Remco ten Hoopen.
Ook RKSV Venhorst kwam tot winst en mag blijven hopen op deelname aan de nacompetitie dankzij een reguliere 0-2 zege bij Vitesse’08. Finn van der Horst vond twee keer het netje in Gennep. 

Eerste zege Hapse Boys in 2023
Hapse Boys won pas voor het eerst in 2023. Op eigen veld werd met 2-0 afgerekend met SV United en eveneens op de ranglijst stuivertje gewisseld met de gastclub uit Wanssum. Sjuul Roelofs en een eigen doelpunten zorgden voor een marge van twee in Haps, waar trainer Wilfred Schoonderbeek een debuut gunde aan het drietal Mel Hendriks, Joey Leenders en Siebe Lamers. “Het was een wedstrijd met veel strijd op het middenveld. Beide partijen hebben na rust kansen gekregen om uit te lopen dan wel dichterbij te komen. Deze zege was even nodig, gezien de resultaten van de afgelopen weken.”

Uitslagen derde klasse D:
Constantia-Bruheze 1-2
EGS ‘20-Stiphout Vooruit 2-1
Excellent-Vianen Vooruit 3-0
Hapse Boys-SV United 2-0
Vitesse ‘08-RKSV Venhorst 0-2
Ysselsteyn-Handel 3-2

Stand derde klasse D:
1. Bruheze 16-37 (pk2)
2. Handel 16-35 (pk1)
3. Stiphout Vooruit 16-30
4. Excellent 16-30
5. Venhorst 16-25
6. EGS’20 16-23
7. Vianen Vooruit 16-23
8. Hapse Boys 16-21
9. SV United 16-21
10. Ysselsteyn 16-19
11. Vitesse’08 16-6
12. Constantia 16-3

Venhorst won bij Vitesse'08.
Venhorst won bij Vitesse'08.
Constantia speelde prima tegen Bruheze maar ging toch onderuit.
Constantia speelde prima tegen Bruheze maar ging toch onderuit.
Constantia speelde prima tegen Bruheze maar ging toch onderuit.
Constantia speelde prima tegen Bruheze maar ging toch onderuit.
Constantia speelde prima tegen Bruheze maar ging toch onderuit.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant