DAW Schaijk en Schijndel/De Wit speelden met 0-0 gelijk.
DAW Schaijk en Schijndel/De Wit speelden met 0-0 gelijk. Foto: Marja Megens

2G: Prinses Irene wint voetbalgevecht, Rhode ontsnapt in Groesbeek

Voetbal 3.216 keer gelezen

NISTELRODE | Prinses Irene won voor de tweede keer op rij en deed daardoor net als SSS’18 en Boekel Sport goede zaken in de middenmoot. Heeswijk won voor het eerst sinds 30 oktober en deed dat opnieuw tegen Volkel. De top-3 leed allemaal puntverlies.

Door: Cis van Pinxteren

Rhode kon niet de overwinning uit het vuur slepen tegen hekkensluiter Groesbeekse Boys. Met een 1-1 gelijkspel schiet Rhode vrij weinig op. De trainer van Rhode, Frank Brands, reageerde als volgt. “We domineerden grote delen van de wedstrijd maar kwamen door een vreemde penalty op achterstand. Bas van Kuringen scoorde gelukkig vlak voor tijd nog de 1-1 via een vrije trap. Ik ben achteraf blij met de late gelijkmaker maar over de hele wedstrijd hadden we meer verdient.” Door het gelijkspel blijft het verschil van vijf punten in de stand van Rhode met de nummer twaalf in stand.

Terechte 0-0 in Schijndel
DAW Schaijk kon de moeilijke uitwedstrijd in Schijndel niet winnen en speelde met 0-0 gelijk. Schijndel/De Wit begon sterker aan de wedstrijd en leek na een half uur spelen op voorsprong te komen. Het doelpunt werd echter afgekeurd. Rob van der Ven, trainer DAW Schaijk, vond het een terechte beslissing van een volgens hem goed fluitende scheidsrechter. “Schijndel-spits Pijnenburg maakte een overtreding op Robyen van der Heijden. Na dit moment knokt DAW zich meer en meer in de wedstrijd en is het na rust beter en is het spelbeeld andersom. Het leidt tot weinig tot geen grote kansen en geen van beide ploegen maakt een goal. De uitslag blijft 0-0 en dat betekent een gelijkspel waar twee ploegen vrede mee hebben.” Schijndel  ziet Prinses Irene, SSS’18 en Boekel Sport gelijkkomen in puntenaantal en daalt vanwege het mindere doelsaldo van de vierde naar de zevende plaats. DAW Schaijk profiteert niet ten volle van het verlies van Sparta’25 en weet zo opnieuw niet de koppositie te grijpen in 2G.

Boekel Sport stunt tegen koploper
Boekel Sport stuntte in het eigen Boekel tegen de koploper. Sparta’25 kwam wel 0-1 vóór in de 25e minuut. Daar konden ze echter niet lang van genieten. Basisdebutant Camiel van Alphen bracht Tim Schuijers met een lange bal in stelling en Schuijers maakte zo na twee minuten de achterstand weer ongedaan. Sparta’25 schoot daarna nog op de lat in de eerste helft. De voorsprong voor Boekel Sport volgde in de 62e minuut door een solo van Yanick Groenendaal vanaf zijn eigen helft. Het slotakkoord was van Groenendaal met de 3-1 op aangeven van Tim Schuijers in de 89e minuut. Assistent-trainer Bart Verhagen reageerde zo. “Een goede pot van onze zijde en een  3-1 winst. Op werklust behaalden we een zeer terechte overwinning!”

SSS’18 velt Eendracht’30
Eendracht’30 kreeg de deksel op de neus tegen SSS’18. Het begin was wel voor de thuisploeg uit Mook, via een penalty van Milan van Leth kwam Eendracht’30 op 1-0. SSS’18 vocht zich echter net voor rust terug tot 1-1 via Willem Verstraaten. De ploeg van Michel Kuipers sloeg ook net na rust toe via Stan Venhuizen. Eendracht dacht daarna aan scoren maar vanwege buitenspel werd dat doelpunt afgekeurd. Aron Schorrenberg trof namens Eendracht de lat. Zo kwam Eendracht’30 net tekort tegen SSS’18. De trainer van SSS’18, Michel Kuipers, was trots en euforisch. Kuipers: “Trots op de boys! We hebben ontzettend veel strijd geleverd vandaag!! We hadden deze wedstrijd eerder moeten beslissen en misten veel kansen. Na de 1-2 kwamen we twee keer alleen op de keeper af.”

Prinses Irene wint voetbalgevecht tegen Olympia’18
Prinses Irene versloeg Olympia’18 met 3-0 in Nistelrode. Tim van den Brand opende de score in de tiende minuut. Daarna konden toeschouwers genieten van een mooie wedstrijd tussen twee voetballende ploegen. Kas van den Bosch kreeg namens Olympia’18 twee goede kansen maar mistte. Prinses Irene besliste de wedstrijd daarna in tien minuten. Guus Reijnders scoorde in de 71ste minuut en tien minuten later deed Aron van den Rijt ook een duit in het zakje. Zo kan Prinses Irene na twee overwinningen op een rij misschien dromen van de play-offs en de periode in plaats van te hoeven vrezen voor degradatiestress. Al is het verschil met de nummer elf, Volkel, slechts vier punten. Olympia’18 had kunnen profiteren van het puntverlies van koploper Sparta’25 en DAW maar verzuimde dat te doen.

Controversieel moment in het voordeel van Heeswijk
Volkel speelde de degradatiekraker onderin tegen Heeswijk. De winnaar van deze match zou afstand nemen van in ieder geval de laatste plaats. Een pot met veel opportunistische aanvallen en kansen maar weinig doelpunten. Een controversieel moment gaf de beslissing. Een voorzet van Terry van Steenbergen kwam in de kluts met de Volkelse doelman en een Heeswijkse spits. Michiel Jans vond er als trainer van Volkel het zijne van. “We hebben voldoende kansen gehad maar wederom hebben we die niet benut. Heeswijk scoort het winnende doelpunt uit een bal die bij onze keeper uit de handen wordt getrapt. Een erg zure nederlaag.” De spits die de matchwinner werd, Sten Habraken, vond juist dat de keeper de bal niet klemvast had. Habraken speelt normaalgesproken zijn wedstrijden in het tweede elftal maar vanwege ‘personele problemen’ van Heeswijk deed hij vandaag mee. Er zijn vier à vijf basisspelers van Heeswijk geblesseerd op het moment. Heeswijk-trainer Theo van Lieshout was opgelucht en blij met de eerste overwinning van zijn ploeg sinds 30 oktober tegen tevens Volkel. “Dat werd weer eens tijd. Al die gelijke spelen schoten niet echt op. Vooraf zei ik ‘mannen, het maakt me niet uit hoe...als we maar winnen’. We kregen elke week complimenten maar het enige wat echt telt zijn de punten. De laatste weken viel het niet onze kant op, nu pakte het wel in ons voordeel uit.”