Heijen (rood/blauw) won van Lottum/GFC'33, VIOS'38 (geel/zwart) verloor nipt van Merselo. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-Shoot.nl

4F: DSV maakt geen fout, Heijen wint topper, Sambeek klopt Oostrum

Voetbal 330 keer gelezen

Heijen heeft de aanval op de koppositie in 4F weten te pareren. In de thuiswedstrijd klopten de mannen van trainer Tim Driessen outsider SV Lottum/GFC’33 met de kleinst mogelijke cijfers. De voorsprong op de achtervolgers blijft klein omdat ook DSV wist te winnen. In Sint Anthonis werd DEV Arcen met 3-2 geklopt. Sambeek deed in de onderste helft goede zaken door Oostrum met 1-2 te kloppen.

Sambeek klopt counterploeg Oostrum
Sambeek vindt langzaam maar zeker een plaats in de brede middenmoot. In Oostrum trof de ploeg van trainer Tom Wollenberg een veel scorende tegenstander, die ook de nodige tegengoals incasseert. “We waren op onze hoede”, zegt trainer Wollenberg, die zijn mannen complimenteerde met het sterke spel voor de pauze. “We begonnen goed en scoorden in de 35e minuut toen Mark Smits een van de keeper terugkomende bal binnenschoot. De 0-1 voorsprong was dik en dik verdiend.” Na de pauze startte Sambeek stroever. Uit een omstreden penalty kwam Oostrum op 1-1. Tien minuten later Sambeek zo’n cadeautje. “Helaas schoot Mike Brands de bal op de paal”, zag Wollenberg. Toch greep Sambeek de volle winst. De Oostrumse keeper liet een schot van Dennis van Well los en Roel Derks was er als de kippen bij om de eindstand op 1-2 te bepalen.

Trainer Tim Driessen verslaat oude club
Wie het kleine niet eert… Periodekampioen en koploper Heijen trof in eigen huis een niet te onderschatten tegenstander in het samenwerkingsteam SV Lottum/GFC’33. Trainer Tim Driessen was tot afgelopen seizoen ook nog eens trainer bij GFC’33 in Grubbenvorst. Zijn ploeg maakte een bliksemstart toen Renée Reijnen er in de derde minuut op aangeven van Tijn Wabeke 1-0 van maakte. “We speelden daarna een uitstekend half uur”, zegt de winnend coach, “Maar na de pauze kwamen zij sterk opzetten. We werden teruggedrukt maar gaven geen kansen weg.”
Door de zege blijft Heijen de ranglijst aanvoeren. “De verschillen blijven klein”, zegt Driessen.

DSV na rust op winst
Voor de toeschouwers op sportpark De Laan in Sint Anthonis werden de doelpunten bij DSV – DEV-Arcen bewaard tot na een verwarmende kopje koffie in de pauze. Alle vijf de treffers vielen in de tweede helft. De bezoekers uit Arcen verkochten hun huid duur maar het was DSV dat met de punten aan de haal ging. Dat was onder meer de verdienste van invaller Nino Willems die twee keer scoorde en de eerste Sint Tunnisse goal voorbereidde voor schutter Pieter Vloet. DSV ontsnapte in de slotfase toen de gasten een strafschop onthouden werd. “Wij hebben toch verdiend gewonnen, maar de tegenstander zal daar zijn bedenkingen over hebben”, reageerde captain Teun Vloet.

VIOS’38 onderuit
Het Beugense VIOS’38 leed een kleine nederlaag tegen subtopper Merselo. Op De Slatert werd het 1-2 voor de bezoekers. Jammer, we hebben keihard gewerkt, en met een beetje geluk of beter uitspelen van een paar kleine kansjes had er meer ingezeten. We hebben onze huid duur verkocht”, aldus trainer Michel Janssen.