Astrantia rekende eenvoudig af met VCA.
Astrantia rekende eenvoudig af met VCA. Foto: Marieke Lemmen

5D: Toxandria koppositie kwijt, Astrantia nu tweede; gelijkspel De Zwaluw en Holthees

Voetbal 854 keer gelezen

Toxandria is de koppositie in de vijfde klasse D weer kwijt. De Rijkevoortse formatie liet zich thuis verrassen door middenmoter SVOC’01. Astrantia (4-0 tegen VCA) en Sporting ST (2-0 tegen SVS) profiteerden dankbaar. Holthees-Smakt en De Zwaluw speelden zondag gelijk.

Het was alweer de tweede keer in twee weken dat Toxandria de weelde van de koppositie niet aankon. Ook twee weken geleden, toen thuis tegen RESIA’46 de periodetitel kon worden gepakt, ging het ondanks een reeks kansen mis. SVOC’01 won met 0-1. Net als veertien dagen geleden pakte Sporting ST de koppositie dankzij een reguliere 2-0 overwinning op SVS in Stevensbeek. 

Gemakkelijke middag Astrantia
Astrantia profiteerde eveneens van de misstap van Toxandria. Op eigen veld kende de ploeg van trainer Patrick Pothuizen geen moeite met VCA: 4-0. Sjuul Hermsen noteerde een hattrick, terwijl Tim Sengers vanaf de stip de marge naar vier tilde. “Het was een eenzijdige wedstrijd. We hebben veel kansen gehad. VCA heeft misschien een keertje op doel geschoten. Ik ben tevreden over ons aanvalsspel.” Door de winst staat Astrantia nu tweede. VCA-trainer Santino Nas baalde van het verlies: “In de organisatie stond het aanvankelijk goed, maar door persoonlijke fouten helpen we de tegenstander in het zadel. Zelf creëren wij nog steeds te weinig. Waar we in het begin van het seizoen wel genoeg kansen kregen, gaat het nu mis.”

De Zwaluw verspeelt zege in slotfase
De Zwaluw speelde met 3-3 gelijk tegen RESIA’46 en kon daardoor de aansluiting met de subtop niet bewerkstelligen. Boyd van Sambeek, Tom Willems en Harm Thielen zorgden voor een 3-2 tussenstand, maar de gasten maakten vlak voor tijd alsnog 3-3. “Na de 3-2 verzaakten we om de wedstrijd over de streep te trekken. Wederom krijgen we een goal tegen in de laatste minuten… En wederom krijgen we te weinig. Ik baal hier gruwelijk van, aangezien we deze competitie al vaker onnodig puntverlies hebben geleden”, toonde trainer Michel van de Venn zich openhartig.

Holthees laat punten liggen bij nummer laatst
Holthees-Smakt had, gezien de resultaten op de andere velden, goede zaken kunnen doen, maar bij nummer laatst RKDSO werd het 2-2. Luca Janssen en Boy Janssen troffen doel namens Holthees. Trainer Patrick Wijnen baalde van het puntverlies. “Luca en Boy scoorden. Daar wil ik het voor vandaag bij laten.”

Uitslagen vijfde klasse D:
Astrantia - VCA 4-0
Leunen - BVV’27 1-1
RKDSO - Holthees-Smakt 2-2
SVS Stevensbeek - Sporting ST 0-2
Toxandria - SVOC’01 0-1
De Zwaluw - RESIA’46 3-3

Stand:
1. Sporting ST 10-21 (PK)
2. Astrantia 10-20
3. Toxandria 10-19
4. Leunen 9-17
5. RESIA’46 9-17
6. SVOC’01 10-17
7. Holthees-Smakt 10-16
8. De Zwaluw 10-14
9. SVS 10-10
10. BVV’27 10-8
11. VCA 10-7
12. RKDSO 10-4

Astrantia rekende eenvoudig af met VCA.
Astrantia rekende eenvoudig af met VCA.
Astrantia rekende eenvoudig af met VCA.
Astrantia rekende eenvoudig af met VCA.
Astrantia rekende eenvoudig af met VCA.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant