Excellent ging onderuit tegen Venhorst.
Excellent ging onderuit tegen Venhorst. Foto: Jeff Meijs

3D: Handel verspeelt punten, Venhorst wint in Oploo; zege Hapse Boys en EGS’20

Voetbal 1.696 keer gelezen

Handel heeft zondag opnieuw dure punten verspeeld. De koploper bleef tegen SV United steken op 1-1. Bruheze profiteerde door flink uit te halen tegen Vitesse’08, maar nummer twee Stiphout Vooruit kon niet winnen bij Vianen Vooruit. Venhorst versloeg Excellent en staat nu vierde. Ook Hapse Boys en EGS’20 kwamen tot drie punten.

Handel herstelde zich thuis tegen SV United niet goed van de eerste seizoensnederlaag van vorige week. De ploeg van trainer Sander Janssen creëerde genoeg kansen om het duel te beslissen, maar na afloop stond het toch echt 1-1. Nadat Jeffrey Driessen namens Handel een penalty had gemist, kwam United op voorsprong uit een corner. Teun Graat maakte 1-1, maar ondanks vele mogelijkheden kwam er geen verandering meer in de stand. “In de eerste tien minuten van de tweede helft missen we drie 100% kansen en die gaan er helaas niet in. Het was de tweede helft eenrichtingsverkeer, maar de 2-1 viel helaas niet”, blikte Janssen terug. Zorgen maakt de oefenmeester zich, ondanks het twee puntenverlies op rij, niet: “We spelen prima voetbal. Helaas maken we de kansen op dit moment niet zo gemakkelijk.”
Dat deed Bruheze thuis tegen Vitesse’08 wel. Het werd 7-1 voor de Helmonders, die Handel tot op een puntje zijn genaderd. Het doelpunt aan Gennepse zijde was van Malik Laskewitz. Trainer Ales Jurcik van Vitesse’08 zei: “Bij rust was het 2-1. We konden de tegenstander goed tegenhouden. Meteen na rust maakten zij 3-1 en toen was het heel moeilijk.”

Vianen Vooruit knokt zich terug
Stiphout Vooruit profiteerde - net als vorige week - niet van de misstap van Handel en speelde met 2-2 gelijk bij Vianen Vooruit. De thuisploeg knokte zich twee keer terug van een achterstand. Roel Willems en Maarten Broekmans troffen doel namens de roodbroeken, die zich middenmoter mogen noemen.

Venhorst wint ‘strijdduel’ in Oploo
In de directe confrontatie om de vierde plaats - tussen Excellent en RKSV Venhorst - stapten de gasten als (gelukkigste) winnaar van het veld. Finn van der Horst kroonde zich vijf minuten voor tijd tot matchwinner namens Venhorst. Beide coaches vonden het een wedstrijd ‘tussen twee teams die aan elkaar gewaagd waren’. “Een gelijkspel had de verhoudingen wat beter weergegeven”, vond John Janssen (Excellent). “Ik kan de jongens niks verwijten, want ze hebben alles gegeven.” Michael van Doren van Venhorst zag zijn ploeg na rust de bovenliggende partij zijn. “Het was sowieso een wedstrijd met veel strijd en duels. In de tweede helft waren wij bovenliggend, wat ook resulteerde in de late 0-1.”

EGS’20 houdt voorsprong vast
Door twee doelpunten van Wessel Kouwenberg, waarvan eentje vanaf de stip, won EGS’20 met 1-2 bij SV Ysselsteyn. “We hadden moeite met het opportunisme van Ysselsteyn, maar uiteindelijk was de zege terecht”, sprak Remco ten Hoopen (EGS’20). “We hadden sneller de 0-3 moeten maken, want nu was het de laatste tien minuten billenknijpen, zeker nadat er drie spelers noodgedwongen het veld moesten verlaten na flinke charges. Na een moeilijke week ben ik erg blij met de winst. De ploeg heeft er voor gevochten en ik ben trots op de boys.”

Hapse Boys wint in Wanroij
De definitieve beslissing bij Constantia-Hapse Boys viel pas in de slotfase, maar trainer Wilfred Schoonderbeek van de Hapsenaren vond dat zijn elftal de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg was geweest. Roel Thijssen maakte na een dik kwartier 0-1, maar door slordig om te springen met de kansen, bleef de marge heel lang een doelpunt. Vijf minuten voor tijd zorgde de jarige Job Kemperman alsnog voor de 0-2. “Zeker na rust waren we het even kwijt, maar uiteindelijk pakken we de wedstrijd weer over, maar zijn de omschakelmomenten van verdediging naar aanval niet altijd even goed. Na de 0-2 was de wedstrijd gespeeld. We gaan ons klaar maken voor de laatste twee potten van voor de winterstop.”
Constantia is dus ook na tien speelrondes nog zonder punt. Adrie Van Roosmalen erkende dat de nederlaag van de Wanroijnaren terecht was. Zondag 11 december is de degradatiekraker Vitesse’08-Constantia in Gennep. “Die pot bepaalt zeker op welke wijze we in de winterstop naar de ranglijst kunnen kijken.”

Uitslagen derde klasse D:
Bruheze - Vitesse ‘08 7-1
Constantia - Hapse Boys 0-2
Excellent - RKSV Venhorst 0-1
Handel - SV United 1-1
Vianen Vooruit - Stiphout Vooruit 2-2
Ysselsteyn - EGS ‘20 1-2

Stand derde klasse D:
1. Handel 10-23 (PK)
2. Stiphout Vooruit 10-20
3. Bruheze 10-22
4. Venhorst 10-18
5. Excellent 10-16
6. EGS’20 10-16
7. Hapse Boys 9-14
8. SV United 10-13
9. Vianen Vooruit 10-11
10. Ysselsteyn 10-10
11. Vitesse’08 9-3
12. Constantia 10-0

Vianen Vooruit hield titelkandidaat Stiphout Vooruit op een gelijkspel.
Vianen Vooruit hield titelkandidaat Stiphout Vooruit op een gelijkspel.
Vianen Vooruit hield titelkandidaat Stiphout Vooruit op een gelijkspel.
Vianen Vooruit hield titelkandidaat Stiphout Vooruit op een gelijkspel.
Vianen Vooruit hield titelkandidaat Stiphout Vooruit op een gelijkspel.
Excellent ging onderuit tegen Venhorst.
Excellent ging onderuit tegen Venhorst.
Hapse Boys won uiteindelijk eenvoudig van Constantia.
Hapse Boys won uiteindelijk eenvoudig van Constantia.
Hapse Boys won uiteindelijk eenvoudig van Constantia.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant