Constantia treft zondag Hapse Boys. Een cruciale ontmoeting voor de Wanroijnaren, die de laatste onderlinge ontmoeting wisten te winnen.
Constantia treft zondag Hapse Boys. Een cruciale ontmoeting voor de Wanroijnaren, die de laatste onderlinge ontmoeting wisten te winnen. Archieffoto: Jeff Meijs

3D: Handel aast op eerherstel, krakertje in Oploo en Constantia wacht cruciale ontmoeting

Voetbal 1.425 keer gelezen

Na het verlies bij Bruheze gaat Handel zondag op zoek naar eerherstel op eigen veld tegen middenmoter SV United. In de subtop treft Excellent naaste belager RKSV Venhorst. Op papier is Hapse Boys een mogelijkheid voor Constantia om na negen speelrondes eindelijk van de hatelijke nul af te komen.

United hoeft normaliter geen problemen op te leveren voor Handel, maar trainer Sander Janssen weet dat verlies soms rare dingen kan doen met een ploeg. United incasseert echter tegen de betere ploegen in deze klasse veel goals. Stiphout Vooruit won al met 7-1, Venhorst met 3-0 en Excellent met 5-2 van de Wanssumse formatie, die in de middenmoot bivakkeert. Constantia is hekkensluiter met nul punten en ontvangt zondag Hapse Boys. Die ploeg kan vrijuit voetballen, maar is soms nog wat te wisselvallig. Mogelijkheden dus voor de mannen van trainer Adrie van Roosmalen? 

Verschillende belangen
Vitesse’08, eveneens in degradatiezorgen, gaat op bezoek bij Bruheze. Een kansloze missie op papier, maar voetbal blijft een verrassend spelletje. Vraag bijvoorbeeld maar aan Joost Janssen van Vianen Vooruit, die zijn ploeg afgelopen zondag in een uitstekende eerste helft een 3-0 voorsprong zag nemen tegen United, maar uiteindelijk genoegen moest nemen met een gelijkspel (3-3). Stiphout Vooruit, de volgende opponent voor Vianen Vooruit, biedt voldoende uitdaging. EGS’20 speelt uit tegen SV Ysselsteyn. Gezien de overige affiches in klasse 3D moet EGS’20 - dat afgelopen week bekendmaakte op zoek te gaan naar een opvolger voor Remco ten Hoopen voor het nieuwe seizoen - gewoon winnen in Noord-Limburg om de top-vijf in het vizier te houden.

Excellent en Venhorst azen op topdrie
Wedstrijd van de week is Excellent-RKSV Venhorst. Beide ploegen azen op een plek bij de eerste drie en dus de zekerheid van nacompetitievoetbal. De Oploonaren, die afgelopen week het contract van trainer John Janssen voor een zevende(!) seizoen verlengden, verkeren in een uitstekende vorm: drie overwinningen op rij, waarin tien keer werd gescoord. Bovendien was de zege van afgelopen week tegen nummer twee Stiphout Vooruit. Venhorst is wat wisselvalliger, maar zit Excellent op de hielen. Een gelijkspel is een resultaat waar beide ploegen niks mee opschieten, dus dat maakt het alvast een mooie affiche om naar uit te kijken op Het Domein.

Programma derde klasse D:
Bruheze - Vitesse ‘08
Constantia - Hapse Boys
Excellent - RKSV Venhorst
Handel - SV United
Vianen Vooruit - Stiphout Vooruit
Ysselsteyn - EGS ‘20

Stand derde klasse D:
1. Handel 9-22 (P)
2. Stiphout Vooruit 9-19
3. Bruheze 9-19
4. Excellent 9-16
5. Venhorst 9-15
6. EGS’20 9-13
7. SV United 9-12
8. Hapse Boys 8-11
9. Ysselsteyn 9-10
10. Vianen Vooruit 9-10
11. Vitesse’08 8-3
12. Constantia 9-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant