Leden van SV Vitesse'08 werden afgelopen week wakker geschud door het bestuur dat commitment mist.
Leden van SV Vitesse'08 werden afgelopen week wakker geschud door het bestuur dat commitment mist. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-Shoot.nl

Dagelijks bestuur Vitesse’08 legt eind juni taken neer

Sport 1.392 keer gelezen

GENNEP | Verenigingen waarvan de besturen dreigen op te stappen wegens het gebrek aan commitment bij de leden. In de gemeente Gennep is het bestuur van sportvereniging Vitesse’08 de derde die in tijdsbestek van vijf jaren de noodklok luidt. De zittende bestuursleden hebben aangekondigd dat zij hun taken per 30 juni neerleggen, en geen nieuwe zaken meer oppakken.

De Vitesse-bestuurders lopen al enkele jaren op hun tenen omdat geen van de leden opstaat om een van de opengevallen bestuursfuncties te gaan vervullen. “De secretaris stopte vorig jaar en de penningmeester heeft al eerder aangegeven te gaan stoppen. Daarbij komt dat we ook nog steeds geen bestuurslid hebben dat accommodatiebeheer op zich neemt”, zegt voorzitter Willie ten Haaf die leiding geeft aan het dagelijks bestuur (DB). Dat bestuur zou uit vier vaste leden aangevuld met vier bestuursleden van de afdeling sport (voetbal -2-) en (atletiek -2-) moet bestaan. “Ik ben inmiddels 66 jaar en blijf in het dagelijks bestuur straks alleen over. Ik merk nu al dat het zwaarder wordt”, zegt de Gennepenaar die van 2009 tot 2015 waarnemend voorzitter was en sinds 2015 de preses van Vitesse’08 is. In het besluit krijgen de twee DB-leden steun van de vier collega’s van de afdelingenvoetbal en atletiek. “Zij leggen de taken straks ook neer.”
Het bestuur is dan demissionair. Ten Haaf: “Dat betekent dat we geen nieuwe zaken oppakken. Er moet een nieuw dak op het clubhuis om er zonnepanelen op te kunnen plaatsen en we willen led-verlicht op het hoofdveld. Zaken voor een bestuurslid accommodatiebeheer. Omdat die er niet is, en wij er alleen voor staan wordt het werk uitgesteld. Wij kunnen het niet meer regelen.”

Overkoepelend
Gezien de voorgeschiedenis bij clubs als vv Achates en Flamingo’s lijkt dat de gemeente Gennep een overkoepelend sportverenigingsbestuur soelaas kan bieden. “Geen gek idee”, vindt Ten Haaf, “Maar ik denk dat je dan professionals nodig hebt. Vrijwilligers kunnen dit er niet bij doen. Maar over het idee zou ik best willen meedenken.”

Uit de krant