Het VVD-raadslid Mariëlla van den Bogaart stelde vragen over de noodopvang asielzoekers in Gennep.
Het VVD-raadslid Mariëlla van den Bogaart stelde vragen over de noodopvang asielzoekers in Gennep. Foto: Facebook VVD Gennep

VVD wil opheldering over noodopvang asielzoekers

Politiek 94 keer gelezen

GENNEP | Is de gemeente Gennep in beeld geweest als tijdelijke noodoplossing voor de noodopvanglocaties asielzoekers. De noodopvang die schrijnende situaties zoals in Ter Apel moet voorkomen is nu voor drie maanden ondergebracht in Horst aan de Maas en Roermond. 

Het feit dat de noodopvang door de Veiligheidsregio Limburg-Noord in beide gemeenten verzorgd wordt, voorkomt volgens de contente VVD dat asielzoekers ‘zwerven’ tussen opvanglocaties. Minder te spreken is de Gennepse VVD dat de raadsleden niet geïnformeerd zijn over de gesprekken die gevoerd zouden zijn over een mogelijke noodvang voor twee weken in het Gennepse.
Raadslid Mariëlla van den Bogaart vraagt B en W daarom naar duidelijkheid.” De beelden uit Ter Apel zijn schrijnend en we zien dat het Rijk faalt in het asielbeleid, dus we zijn als Gennepse VVD blij dat er een stabiele oplossing voor de drie maanden is gevonden. Echter, onze gemeenteraad als volksvertegenwoordiger had hier op z’n minst over bijgepraat moeten worden. Ik wil weten waarom de raad niet op de hoogte is gebracht en welke plekken het gemeentebestuur op het oog had voor die noodopvang.” VVD vreest dat de problemen over drie maanden in Ter Apel niet opgelost zijn, en vraagt zich af hoe het vraagstuk dan benaderd wordt.

Uit de krant

Uit de krant