ELsss stelt vragen over toenemende kamerverhuur in de gemeente Gennep. Op het terrein van Kasteel Huis Heijen zijn ook mensen gehuisvest.
ELsss stelt vragen over toenemende kamerverhuur in de gemeente Gennep. Op het terrein van Kasteel Huis Heijen zijn ook mensen gehuisvest. Foto: Jos Gröniger

ELsss stelt vragen over kamerverhuur

Politiek 66 keer gelezen

GENNEP | ELsss heeft  B en W schriftelijke vragen gesteld over de toenemende aantallen kamerverhuur in de gemeente Gennep. 

Ondanks dat het college recent gemeld heeft dat er geen aanleiding is om nadere regels te maken om misbruik van opkoop van woningen tegen te gaan maakt ELsss zich zorgen. De partij reageert daarmee op een brief van een oplettende Heijenaar, die heeft bijgehouden hoeveel woningen omgevingsvergunningen aangevraagd worden als kamerverhuur.
Er zijn dit jaar al 17 vergunningen aangevraagd voor kamerverhuur zonder dat duidelijk is voor wie deze kamerverhuur bedoeld is. Helaas publiceert B & W wel de aanvragen voor kamerverhuur, maar publiceert ze niet wanneer, waarvoor en voor hoeveel huurders deze vergunningen worden afgegeven. Evenmin is duidelijk of de kamerverhuur zich uitsluitend richt op internationale werknemers. In enkele gevallen zijn meerdere aanvragen geregistreerd voor eenzelfde pand, zonder dat duidelijk is waarom er een tweede aanvraag noodzakelijk is. ELsss vraagt waar en hoeveel arbeidsmigranten worden gehuisvest en of dat conform de afspraak is dat er maximaal 5% internationale werknemers per straat gehuisvest mogen worden ELsss wil dat internationale werknemers goed gehuisvest worden, maar ook dat er kamerverhuur voor eigen inwoners mogelijk is.

Uit de krant

Uit de krant