De top zes van de kandidatenlijst van SP Gennep.
De top zes van de kandidatenlijst van SP Gennep. Foto: SP-Gennep

Wethouder Rob Janssen blijft kopman bij SP Gennep

Politiek 274 keer gelezen

GENNEP | De SP Gennep is klaar voor de start richting gemeenteraadsverkiezingen. Met lijsttrekker Rob Janssen en een kandidatenlijst met nieuwe en vertrouwde gezichten plus een verkiezingsprogrammamet 33 TopPlannen voor de gemeente gaat de partij de campagne in.

Rob Janssen uit Ottersum, huidig wethouder, voert de SP-lijst aan en zittend raadsleden Hendrik Jan van Essen (Gennep) en Hans Frentz Heijen) volgen. Nieuw gezicht op de lijst is nummer vier en benjamin Theike Jansen (29) uit Ottersum. Ook nieuw is nummer vijf Bianca Leenders-Gordebeke (Gennep). Zittend raadslid Hennie Frentz completeert de top zes.
Met ‘Gennep lééft: 33 TopPlannen voor de gemeente’ legt de SP een stevig verkiezingsprogramma op tafel met een hoog sociaal gehalte. Speerpunten zijn onder meer betaalbaar bouwen in alle kernen én voor iedereen, een zelfbewoningsplicht om te voorkomen dat beleggers particuliere woningen opkopen, behoud van de scholen in de gemeente en opnieuw geen bezuinigingen of lastenverhogingen. Verder onderstreept de SP het belang van Intos voor gemeente en regio en wil het de samenwerking met Intos borgen en intensiveren. Dat geldt ook voor de bibliotheek als kennis- en ontwikkelcentrumcentrum voor alle inwoners.

Uit de krant