Archieffoto van de start van het Molenhoeks Makkie in 2018.
Archieffoto van de start van het Molenhoeks Makkie in 2018. Foto: Jos Gröniger

Lopers Molenhoeks Makkie gaan parcours verkennen

Overige sport 430 keer gelezen

MOLENHOEK | De ervaren en doorgewinterde deelnemers aan het Molenhoeks Makkie weten de weg op de Mookerschans zeer waarschijnlijk op hun duimpje. Toch biedt de organisatie van het ‘leukste hardloopevenement van Nederland’ hen de kans de route te verkennen. De verkenning van alle parcoursen vindt zondag 9 oktober plaats.

Voor wie het nog niet wist: het Molenhoeks Makkie is een bosloop van 5, 10 of 15 km over een schitterend heuvelachtig parcours met start en finish in het dorp. Het hardloopevenement staat bekend om de mooie natuur, de pittige heuvels, de (akoestische) muziek onderweg en de gezelligheid in het start/finish gebied.
Voor debutanten bij de loop of voor lopers die de boomwortels nog even willen checken is de parcoursverkenning een uitkomst.
Alle deelnemers kunnen zondag 9 oktober kun het parcours onder begeleiding verkennen. Om 10.00 uur wordt er gestart op de plek waar een week later het startschot valt, oor de kerk aan de Stationsstraat van Molenhoek. Voor iedere afstand zijn er meerdere tempogroepen. De organisatie zorgt ervoor dat iedereen op eigen niveau het parcours kan verkennen.

Kijk voor meer informatie op www.molenhoeksmakkie.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant