De perceel tussen de vormalige Maria Gorettischool en de parkeerplaats aan de Picardie is de locatie voor Brandmeester. (foto: Jos Gröniger)
De perceel tussen de vormalige Maria Gorettischool en de parkeerplaats aan de Picardie is de locatie voor Brandmeester. (foto: Jos Gröniger) Foto: Jos Gröniger

Revue Brandmeester strijkt neer aan Picardie

Kunst en cultuur 219 keer gelezen

GENNEP | Als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat.  Het gezegde lijkt van toepassing op de locatiekeuze van de Gennepse revue Brandmeester. Na een zoektocht heeft het stichtingsbestuur besloten de uitvoeringen van 9, 11 en 11 juni 2023 plaats te laten vinden aan de Picardie in Gennep.  

Door Jos Gröniger


Hoewel het niet de oorspronkelijk gewenste plaats is waar de Revue van 2023 de tenten opslaat heeft iedereen vrede met de definitieve bestemming. Voorzitter Magiel Hagemans bevestigt dat het perceel naast Maria Goretti veel voordelen heeft. “Er zijn hier veel faciliteiten binnen handbereik. Denk aan de horeca, maar ook is er veel parkeergelegenheid dichtbij. En belangrijk is eveneens dat omwonenden hier geen overlast zullen hebben van een podium en tribunes die hier dagenlagen staan.”
Omdat de Markt en Hotel De Kroon en Gennep in de verhaallijn van de Revue Brandmeester sterk naar voren komt, lag de keuze voor het plein voor het stadhuis voor de hand. Het tussentijds ingevoerde evenementenbeleid zorgde ervoor dat er veel obstakels opdoemden. Er werd over diverse alternatieven nagedacht. De keuze viel echter op de Picardie.
“Het is de bedoeling dat het decor en de bühne voor de zijgevel van de Maria Goretti komen, en de tribunes komen op de pas aangelegde parkeerplaats te staan”, zegt Magiel Hagemans.
Zie ook www.revuegennep.nl.

Uit de krant

Uit de krant