Kwartaaldichter Coen Cuijpers lanceert woensdagmiddag 21 september de dichtbundel Zwerver zonder wekker.
Kwartaaldichter Coen Cuijpers lanceert woensdagmiddag 21 september de dichtbundel Zwerver zonder wekker.

Coen Cuijpers lanceert dichtbundel ‘Zwerver zonder wekker’

Kunst en cultuur 57 keer gelezen

GENNEP | De eerste dichtbundel van Coen Cuijpers uit Gennep wordt op woensdagmiddag 21 september in samenwerking met BiblioPlus ten doop gehouden in Hotel de Kroon in de Niersstad.  

De bundel ‘Zwerver zonder wekker’ bevat zestig gedichten, geschreven door de huidige Kwartaaldichter* Coen Cuijpers (1981) tijdens zijn twee jaar durende reis die totaal onverwacht in sneltreinvaart verliep en waarin thema’s als liefde, leegte, kwetsbaarheid, twijfel en energie op een unieke wijze worden getransformeerd tot een vorm van poëzie. Deze bundel komt uit dankzij een succesvolle crowdfundingsactie via Voordekunst (www.voordekunst.nl).
De rondreizende kattenoppasser uit Gennep schreef eerder het boek Hardloopreis van geluk. Daarin vertelde over zijn hardloopreis (3154 kilometer in 72 etappes met minimale bagage) van Gennep naar Palermo in Italië.
Op 19 september de geboortedag van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker (1933-1965)) ligt de bundel in de boekhandels. Cuijpers koos een tekst van haar gekozen als voorwoord in zijn dichtbundel. De Gennepenaar is trots. “Het was een hels karwei en ja het smaakt nu al naar meer. Dromen moet je najagen.”
* Een initiatief van De Kneep en BiblioPlus in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg.

Uit de krant

Uit de krant