'Maasuiterwaarden rondom oorspronkelijke plaats Huyse Middelaer'
'Maasuiterwaarden rondom oorspronkelijke plaats Huyse Middelaer' Foto: Eigen foto

Wandelen met Verhalen naar Huyse Middelaer

Kunst en cultuur 57 keer gelezen

PLASMOLEN / MIDDELAAR | Het ‘zomerfeuilleton Wandelen met Verhalen valt in de smaak! Na twee succesvolle en goed bezochte edities vindt zondag 25 juli de derde plaats. Wandelen met Verhalen trekt dan naar de Maasvallei en het Maasheggenlandschap.

Wandelen met Verhalen staat tot en met oktober geagendeerd voor de laatste zondag van de maand. Dat betekent dat er dit jaar nog op 25 juli, 29 augustus, 26 september en 31 oktober uitstapjes gemaakt worden.
De wandeling van zondag gaat naar de Maasvallei en het Maasheggenlandschap aan de oevers van de Maas. Onderweg, met prachtige, on-Nederlandse uitzichten op de Jansberg en de Mookerheide, worden verhalen verteld over de mysterieuze oorsprong van het dorp Middelaar en de bedevaarthistorie van de dorpskerk. Ook wordt verhaald over de ontstaansgeschiedenis van dit landschap en wordt stilgestaan bij het indrukwekkende verleden van Huyse Middelaer. Natuurlijk wordt ook verteld over de verschrikkingen die de tweede Wereldoorlog hier in de herinnering heeft achtergelaten. En dan de Maas: een continue zegen maar ook eeuwenlang (en ook nog recent) een dreiging voor dit gebied.
De wandeling van ongeveer 7,5 kilometer start bij het VVV-kantoor aan de Witteweg in Plasmolen en kost 4 euro per persoon. Aanmelden is wenselijk bij Theo van Brunschot, mobiel 06 20177917 of t_vanbrunschot@hotmail.com.

Uit de krant

Uit de krant