Drie jonkies van de Revue Brandmeester, vanaf links Mirke, Jetske & Lonneke.
Drie jonkies van de Revue Brandmeester, vanaf links Mirke, Jetske & Lonneke. Foto: Malou Slungers

Youngsters Brandmeester kijken uit naar premiere revue

Human Interest 822 keer gelezen

GENNEP | In de zaal van 4Events aan de Picardie wordt al maanden druk vergaderd, gewerkt en gerepeteerd om een drie glansrijke voorstelleningen neer te kunnen zetten. Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni vinden de voorstellingen van de revue Brandmeester plaats. Vijf jonge artiesten vertellen over hun ervaringen en verwachtingen.

Door Jos Gröniger

“Hé? Is het nog maar vier weken tot aan de première?” De 18-jarige Mirke lijkt te schrikken van de resterende tijd tot aan het eerste optreden voor het grote publiek, maar dat valt mee. “Nee, ik schrik niet, maar vind het spannend worden. Dat maakt het leuk.” 

Samen met de ‘collega’s’ Jetske (18), Lonneke (17), Huub (18) en Laura (27) krijgt zij na de pauze even tijd voor een interview met de lokale redacteur. Dat komt ook doordat de repetitie van Brandmeester op dat moment in een fase beland zijn waarin de personages die het vijftal speelt door oudere acteurs gespeeld wordt. “Wij zijn de hoofdrolspelers in hun jeugdjaren. Wij zijn de Mavo-versies”, zegt Huub, die sinds een maand de repetities volgt. “De oorspronkelijke kandidaat haakte wegens studieverplichtingen af, en stelde mij als zijn opvolger voor.”

De vijf spelen om uiteenlopende redenen mee. Jetske beleefde zoveel plezier aan de deelname in 2018 dat ze nog eens aanmeldde. Voor Mirke snijdt het mes aan twee kanten. “Ik vind het leuk, maar krijg ook extra studiepunten op de theateropleiding die ik volg. Nestor onder de jongeren is Laura die eerder in musicalklasjes meedeed. “We zijn samen één. Het is ook leuk met z’n allen iets leuks neer te zetten.”
Voor de vijf is het wekelijks repeteren geen straf, maar pure ontspanning. “Er ontstaan vriendengroepjes. We zijn bijvoorbeeld samen naar carnaval geweest”, zegt Lonneke.
Inmiddels kijken de youngsters uit naar de première op vrijdag 9 juni. “We zijn benieuwd hoe het is om een groep bij elkaar gezette mensen genieten van ons optreden.”
Zie ook www.revuegennep.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant